6+1 unaloműző tipp, otthon lábadozóknak!

Borítókép: 6+1 unaloműző tipp, otthon lábadozóknak! Forrás: europress
A kanapéra kényszerültél, vagy az ágyba? Nyugi, ezt az időt is töltheted hasznosan!

Most, hogy itt van a kemény tél, pedig szokás szerint sorra adjuk-kapjuk a legkülönbözőbb megfázásos, köhögős rettenetet is és egyre többen és többször kényszerülünk forró, gőzölgő teával a kanapéra, vagy még rosszabb esetben szó szerint ki kell feküdjük a nyavalyánkat. Azoknak adok most tippeket, akik ahhoz már elég jól vannak, hogy ülő-fekvő pozícióban űzzék el az unalmat és nem utolsó sorban szeretnék ezt az időt valami hasznos tevékenységgel eltölteni.

Forrás: europress

1>Ha nézhetsz monitort hosszabb ideig, összeállíthatsz egy képmontázs videót a közelgő családi szülinapra, így legalább nem előtte két nappal kell kapkodva nekiállnod.

2>Mit szólnál, ha végre elolvashatnád azt a könyvet, amit eddig már legalább két hosszú hétvégére és egy nyaralásra is bepakoltál a bőröndbe, „hátha most lesz rá időm” felkiáltással?! Szerintem nem érdemes tovább halogatni, maximum párszor elalszol a fejezetek között!

Ilyen szükségállapotban ér lenyúlni még a gyerekek csillám filceit is...

3>Igazán rendszerezhetnéd azt a recept gyűjteményt, ami ötvözi a nagyi, a saját kísérletek, a netes keresések és az újságokból félretett receptek leírásait. Ha most mindent újraírsz, beragasztgatsz, kinyomtatsz, lehet, hogy nem fog tovább „salátásodni” az a füzet.

4>Gyűjts képeket és infót a tavaszra tervezett fürdőszoba átalakításhoz a Pinteresten. Garantált keresgéléssel eltölthető idő: 2 óra. Rá lehet kattanni.

Forrás: europress

5>Állíts össze egy retro lejátszási listát a kedvenc régi zenéiddel! A következő baráti összejövetelre vagy bulira már ennyivel is beljebb leszel; és közben még jól is szórakozol, nosztalgiázol.

6>Készíts origami díszeket a gyerekszobába, vagy bárhova, ahol feldobják a teret. Rengeteg sablont és útmutatót találhatsz a neten, sőt még az is lehet, hogy új hobbira lelsz benne!

Forrás: europress

+1> Készíts jövő tervet! Biztos rengeteg dolog kavarog a fejedben nap mint nap, hogy mikor mit kéne megcsinálni, hova kéne elutazni, mit kéne kipróbálni, min kéne változtatni.

Olyan tervet készíts, amilyenre éppen szükséged van: legyen ez egy hónapra vonatkozó terv, vagy akár öt évre előre; mindenképp tartalmazzon minden kis és nagy dolgot, ami csak eszedbe jut.

Így is csinálhatod ->

Ötletelj, írj le mindent, ami csak eszedbe jut, és a végén rendszerezz, rangsorolj; vagy írj pontokba szedett listát, ha úgy könnyebb, mondjuk egy excel táblába. Ha papírra vetnéd az ötleteket, teendőket; nyugodtan használj színeket, post-itokat, matricákat, vagy amit otthon találsz. (Ilyen szükségállapotokban ér lenyúlni még a gyerekek csillám filceit is. ) Készíthetsz ún. scrapbook-ot is, amit kedvedre dekorálhatsz, tölthetsz meg jegyzetekkel, újságkivágásokkal stb.