5 ruhadarab, amit csak leárazva érdemes megvenni +1, amit akkor már nem szabad

Borítókép: 5 ruhadarab, amit csak leárazva érdemes megvenni +1, amit akkor már nem szabad Forrás: Europress
Vásárolj okosan és olcsón! Segítünk, hogy mindig jó befektetéseid legyenek!

Persze, ha valaminek nem bírsz ellenállni, ha szerelem van első látásra, el lehet tekinteni ettől a kis litástól, de alapvetően - meglátásunk szerint - az alábbi dolgokat csak leárazva érdemes beszerezni. Főleg akkor, ha olyan méretet viselsz, amiből jellemzően maradni szokott a szezon végére is. Egy ruhavásárlásban kivételesen tapasztalt boltkóros jótanácsai következnek arról, mit nem érdemes teljes áron megvenni!

1. A télikabát

Egy szép, jól szabott és jó minőségű télikabát - legyen az elegáns szövet- vagy sportosabb tollkabát - nem kevés pénzbe kerül. Viszont ez az a ruhadarab, amit a leghamarabb elkezdenek leárazni. Mindenképp érdemes kihúzni januárig a régivel, és olyankor invesztálni egy újba, amikor már kábé féláron kaphatók.

2. Sportruházat

Sportruhában is újabbnál újabb kollekciók jelennek meg szezononként, de őszintén: mekkora különbség van egy 2015-ös és egy 2016-os kollekcióból való futónadrág vagy sportmelltartó között? Ez elsősorban funkcionális ruházat, fontos, hogy kiváló minőségű anyagból készüljön, tökéletes legyen a méret, kényelmes legyen. Mivel a márkás, jó minőségű sportszerkók teljes áron nagyon drágák, érdemes a leárazások alatt beszerezni azokat a szükséges alapdarabokat, amivel kihúzhatjuk a következő leárazásokig. :)

3. Bőrcipők, -csizmák, -táskák

Eddig az összes időtálló, szuper bőrholmimat outletekben és leárazásokon vettem: a szépen megmunkált, finom formájú lábbelik és táskák örök darabok, nem köthetők szezonokhoz, épp ezért teljes áron jó sokba is kerülnek. Sőt, ezek még leárazva is drágák, viszont nem kell évente újat venni belőlük. Megérik a befektetést, a lényeg, hogy tényleg jó minőségűt válasszunk.

4. Bizsuk

Most őszintén: tudjuk, hol készülnek. Tudjuk, hogy miből. Látjuk, hogy mennyire tartósak. Nekem meggyőződésem, hogy ezeken van a legnagyobb haszon, épp azért sosem vásárolnék bizsut teljes áron. Soha.

5. Fehérnemű

Akkor is ideges leszek, ha több ezer forintért akarnak eladni nekem egy három (nylon)csipkedarabból összefércelt tangabugyit. A melltartó az kicsit más - biztosan ti is tapasztaltátok már, hogy a tökéletes melltartó aranyat ér, de meggyőződésem, hogy kis szerencsével meg némi kitartással a tökéletes melltartót is meg lehet találni a leárazott holmik egymásra hányt kupacában.

Lássuk, mi az, amit viszont leárazások alatt, a szezon végén kifejezetten tilos megvenni:

A statement darab

Minden egyes márkának minden egyes kollekciójában van néhány kiemelkedő, nagyon látványos, csábító darabja, amit a reklámkampányokban, hirdetésekben is látni. Na ezt, ezt csak akkor érdemes megvenni, ha rögtön a szezon elején beszerzed, villogsz vele a szezon alatt, majd úgy három évre el is süllyeszted a szekrényed mélyére. Ez az a darab, ugyanis, amiről jövőre mindenki tudni fogja, hogy "tavalyi", mivel ez mindenkinek beégett a retinájába. Meglátásom szerint ezt csak akkor érdemes megvenni a szezon végén, ha szenvedélyes gyűjtő vagy, és mondjuk 5-10 évre előre tervezel, amikor ez a fazon és stílus újra divatba jön, és amikor újra előveheted a darabot azzal a felkiáltással, hogy "vintage".

Lássuk a 2017-es januári leárazások pillanatnyi legjobb vételeit - mindegyik kategóriában!