Kolléganőnk "jobb, mint az eredeti" házi oreo keksz receptje

Kolléganőnk "jobb, mint az eredeti" házi oreo keksz receptje
Forrás: a szerző sajátja

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

E

Ez az a keksz recept, amitől átértékeltük az aprósütemények fogalmát!

Kolléganőnk az ez alapján a recept alapján készült házi oreo kekszekkel szambázott be a minap az Éva magazin karácsonyi partijára, és szinte percek alatt elfogyott az amúgy igen tetemes mennyiség. Eltökéltük, hogy addig nem hagyjuk békén, amíg széles plénum elé nem tárja a házi oreo keksz titkát, mert teljesen függők lettünk tőle. Íme a recept, amit akár karácsonyi aprósüteményként, tea, vagy tej mellé, tízóraira, vagy uzsonnára, de többnyire bármely napszakban el tudnánk fogyasztani!

Recept
Elkészítési idő: 1,5 óra
15-20 személyre
"Jobb, mint az eredeti" házi oreo keksz
Hozzávalók
  • 450 g liszt
  • 200 g holland kakaópor
  • 2 tk sütőpor
  • 2 tk szódabikarbóna
  • Egy nagy csipet só
  • 250 g vaj
  • 2 egész tojás
  • 250 g porcukor
  • 140 g vaj (a krémhez)
  • 300 g porcukor (a krémhez)
  • 6 ek habtejszín (a krémhez)
  • 2 tk vaníliakivonat (a krémhez, ízlés szerint)

Ebből az adagból nagyjából 30-40 darab keksz jön ki, attól függően, hogy mekkora kiszúróval készíted. Szóval bátran készítsd el nagyobb társaságnak is! Ha megfelezed a mennyiségeket, akkor egy 2-4 fős családnak remek tízórai, uzsonna, vagy desszert lesz belőle. 

1. lépés
Először jobb elkészíteni a krémet, mert ahhoz, hogy jól kenhető legyen kicsit hűtőbe kell tenni. A vajat keverd habosra a porcukorral, és a vaníliakivonattal! Fokozatosan adagold hozzá a habtejszínt! Ha kész, tedd a hűtőbe addig, amíg a kekszek készülnek! (Lehet, hogy először kevésnek érzed a krémet, amikor meglátod a kekszek mennyiségét, de ne aggódj, bőven tudsz rájuk kenni belőle, és nem is vékonyan!)
2. lépés
Melegítsd elő a sütőt 160 fokra, alul-felül sütéssel!
Most készítsd el a kekszek tésztáját! (Igen, kicsit sok az a holland kakaópor, de hidd el, nem szabad kispórolni belőle, attól lesz ízes!) Szóval: a lisztet keverd össze a kakaóval, a sütőporral, szódabikarbónával és a csipet sóval!
3. lépés
Egy másik tálban a vajat keverd simára a porcukorral, és add hozzá a tojásokat! Addig keverd robotgéppel, amíg teljesen sima nem lesz!
4. lépés
Ezután add hozzá a lisztes keveréket, és ha teheted, akkor gyúrófejes (vagyis dagasztós) keverőkanállal folytasd az elegyítést! Vigyázz, mert a kakaópor mindenhova szállni fog, így előtte azért keverd össze a masszát egy kanállal, hogy ne a kakaópor legyen felül!
5. lépés
Elég ha közepes fokozaton kevered, elég hamar össze fog állni tésztává. Ha kész a massza, azért érdemes egyszer kézzel is átgyúrnod, hogy lásd, mindehol kellően elegyedett-e a lisztes keverék a többivel!
6. lépés
Készíts elő egy gyúródeszkát (ha nincs deszkád, megteszi egy szilikon lap is, vagy műanyag alátét, csak kellően tiszta legyen a felülete), enyhén lisztezd be, mert ezen fogod kinyújtani a keksz tésztáját! Sodrófával nyújtsd nagyjából 2-3 milliméteresre (ez mondjuk kb olyan vastag, mint egy mutatóujj :-))!
7. lépés
Ezután pogácsaszaggatóval, vagy süti formával szaggass ki a tésztából kb 5 cm átmérőjű kekszeket, és helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe! Én sütinyomdát használtam a kekszek díszítésére, de az is járható út, ha például kiszaggatod őket pogácsa kiszúróval, és utána mondjuk egy szív alakú sütiformával megnyomkodod a tetejüket.
8. lépés
Nyugodtan tele teheted a tepsit, nem fognak összenőni a kekszek, ha pár mm-es távolságot hagysz köztük! Egy adagot süss pontosan 7 percig, majd vedd ki őket hűlni, amíg megy be a következő kör! Amikor 7 percnél kiveszed a sütőből, még puhának fog tűnni a tészta, de ne ijedj meg, átsült, csak akkor válik majd roppanóssá, ha kellően kihűlt!
9. lépés
Hűtsd ki a kekszeket, majd ha ez megvan, a hűtőből kivett krémmel tapaszd össze őket! Egy kekszre kb 1 nagy teáskanálnyi krém kerüljön! Egyszerűbb egyébként ha egy kenőkéssel kened a kekszeket, mert úgy könnyebb eloszlatni rajtuk a krémet. Ha már kis kupacokat tettél a kekszek egyik oldalára, és elegyengetted rajtuk a fehér réteget, a keksz másik felével azért enyén nyomkodd le, hogy mindenhova jusson belőle, és szép legyen!
Tovább olvasok
Napi horoszkóp július 22.: a Kosok számára megcsillan a siker lehetősége, a Rákokra különleges nap vár

A hét első napján is érdemes elolvasnod a horoszkópod, mert mára is izgalmas üzeneteket küldtek a csillagok!

A "pont olyan mint lenni kell" palacsinta alapreceptje

A palacsintatészta akkor jó, ha nem nyúlós, gumiszerű, de nem is száraz és nem túl vastag. Az arányok fontosak, hát még az alapanyagok. Ha nem találtál még rá a tökéletes alapreceptre, mutatjuk!

Pásztory Dóra: Innen tudtam, hogy a gyerekemnek nem lesznek táplálkozási zavarai

Azt hiszem, a gyerekem ételek és ízek iránti rajongása nagyjából akkor dőlt el, amikor 6 hónapos magzati korában beváltottuk a nászajándékba kapott ajándékutalványunkat az egyik budapesti Michelin-csillagos étteremben. Állítólag az ízlésünk már az anyaméhben alakul, amit egy szem gyermekemmel szerzett nem túl reprezentatív tapasztalataim alapján meg tudok erősíteni.

12 mém, amit érteni fogsz, ha te is alvásproblémákkal küzdesz

Lassan elmondhatjuk, hogy jó alvónak lenni kiváltság.

A 73 éves rúdtáncos, aki egy tehetségkutatón futott be

Fittebb 73 évesen, mint sokan a húszas éveikben. Látnod kell a rúdtáncos nagyit. A joy.hu híradása.

Legkülönlegesebb modellek

A hibátlannak tűnő modellarcok mellett felüdülés megismerni azokat, akik úgy hódítanak a címlapokon, hogy felvállalják a hiányosságaikat. Ők szintén sikeres modellek és gyakorlatilag történelemet írtak a divatvilágban az elmúlt pár évben.

Napi horoszkóp július 21.: a Kosok a tökéletes eredmény elérésére törekszenek, a Skorpióknak pihenésre van szükségük

A hét utolsó napján is érdemes elolvasnod a horoszkópod, hisz a csillagok izgalmas üzeneteket tartogatnak!

9 színész azelőtt és azután, hogy Marvel szereplő lett belőle

Úgy látszik, a szuperhősszerep elég motivációt jelentett számukra ahhoz, hogy elvonszolják magukat az edzőterembe.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Vesd bele magad a nyárba és fizess elő 40% kedvezménnyel 1185 Ft-ért!

Csak 1185 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem