Narancsos keksz, akár ajándékba is!
Forrás: Studer-Tüske Veronika / Éva magazin
Egy egészséges édességrecept, amely vendégségbe, ajándékba, sőt akár karácsonyfadísznek is kiváló.
Ahogy telnek az évek, egyre nehezebb igazán személyes ajándékot adni. Egy doboz narancsos keksznek mindenkinek örül, ez a recept ráadásul barna nádcukorral készül. Íme a recept:
Elkészítési idő: 20 p + pihentetés + hűtés
4 személyre
Narancsos keksz
Hozzávalók
- 22 dkg liszt
- 22 dkg barna nádcukor
- 1 tk vaníliakivonat
- 15 dkg vaj
- 1 tojás
- csipet só
- 1 narancs reszelt héja
- 0,5 tk szódabikarbóna
- fenyőmag
1. lépés
A lisztet keverd össze a sütőporral és a sóval.
2. lépés
A vajat verd habosra a cukorral, a vaníliakivonattal, a narancshéjjal, add hozzá a tojást és robotgéppel verd addig, amíg kivilágosodik.
3. lépés
Add a krémet a lisztes keverékhez, gyúrj belőle tésztát.
4. lépés
Csomagold sütőpapírba és pihentesd 1 órát.
5. lépés
Lisztezett felületen nyújtsd nagyon vékonyra, szaggass belőle formákat. Díszítsd fenyőmaggal.
6. lépés
180 fokra előmelegített, lég- keveréses sütőben süsd addig, amíg a széle elkezd enyhén barnulni (kb. 10–12 perc). Rácson hagyd kihűlni.