Jé ezt nem is tudtuk: 4 féle introvertált létezik a világon

Borítókép: Jé ezt nem is tudtuk: 4 féle introvertált létezik a világon
Introvertáltnak neveztek, te pedig úgy érezted: valami nem stimmel? Lehet, hogy itt a megoldás.

Kétféle ember van a világon: introvertált és extrovertált, ugye? Nos, ez már a fogalomkör atyja, kitalálója, C. G. Jung szerint sem volt ilyen egyszerű: ő is csak azt mondta, hogy léteznek befelé és kifelé fordulásra utaló személyiségvonások, és ezek mindenkiben más arányban vannak jelen.

A problémáról azóta könyvtárakat írtak össze a pszichológusok; most egy Jonathan Cleek nevű szakember állt elő egy elmélettel, miszerint nem is egy, hanem négyféle típusa létezik az introverziónak.

1. A társasági introvertált

Kisebb csoportokban vagy egymagadban érzed jól magad. Kívánod az egyedül töltött időt és idegenkedsz a nagy létszámú partiktól, ahol senkit sem ismersz. Nem feltétlenül azért, mert félénk vagy; egyszerűen jobb szereted a magányos tevékenységeket.

2. A gondolkodó introvertált

Nincs bajod a nagy társasággal, viszont könnyen elmerülsz a gondolataidban. Nagyon kreatív személyiség vagy és élénk a fantáziád, vagyis nehezedre esik kilépni sokszínű belső világodból

3. Az aggódó introvertált

Egyszerűen úgy érzed: veled van valami baj, ezért kerülöd a társasági interakciót. Újra és újra lejátszod a fejedben a társalgásokat és elemzed, hogy hol rontottad el.

4. A megfontolt introvertált

Lassabb tempóban haladsz, mint mások, eltart egy darabig, amíg megemészted az információkat. Körülményes vagy, ugyanakkor alapos. Valószínűleg nem vagy koránkelő.

Ez a szellemes videó is készült az introvertált emberek négy fajtájáról

[ha nem jelenik meg, kattints ide!]:

Te az introvertáltak melyik csoportjába tartozol?