A Google keresési opciói lesújtó képet festenek az apákról

Borítókép: A Google keresési opciói lesújtó képet festenek az apákról Forrás: www.gettyimages.com
A magyarok többségét tényleg ezek érdeklik a családfőkkel kapcsolatban?

A legnagyobb kereső oldal, a Google már akkor megpróbálja kitalálni, mire keresünk rá, amikor még nem is közöltük vele, mit is akarunk. Ez számtalan esetben segítség lehet, megkönnyítheti az eligazodásunkat, de árulkodó jeleket rejthet a társadalmunkról is, hisz a leggyakoribb kereséseket mutatja.

Forrás: www.gettyimages.com

Egy, a Gizmodo oldalán megjelent cikk alapján kipróbáltuk, milyen találatok születnének, ha elkezdenénk bepötyögni az "apám" szót, majd utána az összes betűt, amivel folytatódhat egy kifejezés.Többen is próbálkoztunk, hogy megfigyeljük az egyéni tényezőket, de az eredmények ugyanazok lettek.

Az "A"-nál még minden rendben volt.

A "C"-nél elkezdődött, amit nem akartunk...

Gyorsítottunk a tempón, hátha hamarabb túlleszünk rajta, de csak egyre rosszabb lett helyzet...

Ne juss el az ABC végéig...

Természetesen vannak olyan betűk, amelyek begépelése után csupa kellemes opció ugrik fel (próbáld ki az "r"-t), de sajnos, ezek vannak kisebbségben. De itt nem az a lényeg, hogy milyen az arány, hanem, hogy eleve mik merülhetnek fel az apákkal kapcsolatban és, ami lényegesebb, milyen gyakran, ha már a többmillió magyar felhasználóval is rendelkező Google ezeket ajánlja fel...
A bolyongás végén a "z" betűnél menedéket találtunk, a keresőoldal feldobta Zorán "Apám hitte" című dalát. Inkább ezeket a sorokat őrizzük meg magunkban.