3 dolog, amit a boldog párok sosem csinálnak

Borítókép: 3 dolog, amit a boldog párok sosem csinálnak Forrás: europress
Egy jó párkapcsolaton dolgozni kell, ahhoz pedig ezeket a dolgokat szépen el kell felejteni!!!

Jól tudjuk, nincs olyan, hogy tökéletes párkapcsolat. Egy jól működő kapcsolaton mindkét félnek egyenlően és folyamatosan dolgoznia, finomítania kell, hogy idővel a legtöbb dolgot összecsiszolódva tudják kezelni és megoldani. Végtelenül fontos az oda-vissza működő, nyílt kommunikáció, az őszinteség, és a kompromisszumra való készség is. De mindezeken kívül íme most egy hármas lista, amiről úgy gondoljuk, hogy egy olajozott kapcsolatban, az összeszokott, kölcsönös szeretetben és odafigyelésben, megbecsülésben és tiszteletben élő párok nem csinálnak.

Forrás: europress

Nem kerülik a kínos témákat és a konfliktust

Jól tudják, hogy ha egyszer egy probléma létezik, akkor azt nem lehet és nem is szabad a szőnyeg alá söpörni, vagy nem tulajdonítani neki jelentőséget. Mert ha így tennének, csak görgetnék maguk előtt a megoldatlan és feszültséget okozó dolgokat, az pedig előbb-utóbb óriási sebeket is ejthetne a kötelékükön.

Nem várják el egymástól, hogy olvassanak egymás gondolataiban

Gyorsan rájönnek, és jó ha meg is beszélik egymással, hogy szükségük van az egyértelmű kommunikációra, mert ugyanis egyszerű halandók lévén, még nem tudnak a másik ember fejével gondolkozni. Ha egyik fél sem várja el, hogy a párjuk gondolatolvasó legyen, úgy nem csak önmagát, de mindkettejüket megkímélheti a csalódásoktól, félreértésektől, esetleges sértődésektől.

Forrás: europress

Nem ülnek fel a negatív hullámra

Ha valamiben nem is értenek egyet, vagy épp egy rossz időszakuk, napjuk van, nem hagyják, hogy az az egész kapcsolatukra rányomja a bélyegét. A problémát közösen megoldandó feladatként kezelik, átbeszélik; a lehetőségeiket mérlegelik, nem hagyják, hogy eluralkodjon rajtuk a pánik, a félelem, vagy a tartós rossz hangulat. Tudják, hogy mindenre van megoldás, és hogy együtt képesek lesznek megtalálni!