Kiderült: ez a színésznő játssza a női főszerepet az új J. K. Rowling-regényfolyamból készülő BBC-tévésorozatban

Borítókép: Kiderült: ez a színésznő játssza a női főszerepet az új J. K. Rowling-regényfolyamból készülő BBC-tévésorozatban Forrás: twitter
Kicsit másmilyennek képzeltük a karaktert, de így se rossz... Összeállításunkban elmeséljük, melyik színésznőről és milyen tévésorozatról van szó.

Az elmúlt egy-két évben kedvenc hosszú-téli-estéken-visszavonulós olvasmányunk volt Robert Galbraith krimisorozata, amely álnév mögött – mint ez igen hamar kiderült – J. K. Rowling rejtőzik. Rowling a Harry Potter-sorozatban már megszokott precizitással ismertet meg minket különc főszereplőjével, Cormoran Strike magánnyomozóval és sokoldalúan intelligens, de traumatikus múlttal rendelkező asszisztensével, Robin Ellacott-tal, akik együttes erővel oldanak meg szövevényes, brutális bűneseteket.

Csak idő kérdése volt, hogy a Strike-krimiket – eddig három jelent meg belőlük – megfilmesítsék, és valóban, a BBC nyáron bejelentette, hogy három évadból álló tévésorozatot készít belőlük. Az már tudható volt, hogy a magándetektívet Tom Burke (A muskétások, Csak Isten bocsáthat meg) fogja alakítani.

Forrás: Europress

Szerdán azonban azt is bejelentették, hogy Robin szerepében Holliday Grainger (Hamupipőke, Bel Ami, Borgiák) tündököl majd.

Forrás: Europress

A Strike-krimik forgatása novemberben kezdődik; az első évad (a Kakukkszó című krimi adaptációja) három epizódból áll majd, a második (A selyemhernyó) és a harmadik (Gonosz pálya) évadok két-két epizódból.

„Ennél jobban nem is lehetnék felvillanyozva azután, hogy Holliday Grainger kapta meg Robin szerepét. Holliday tökéletesen életre keltette a karaktert a meghallgatáson” – lelkendezett Rowling.

Alig várjuk a 2017-es bemutatót – és kíváncsiak vagyunk, hogy fel fog-e szedni 30 kilót Tom Burke a nagydarab Strike karaktere kedvéért!