Őszi ünnepi reggeli: sütőtökös kalácspuding
Forrás: Studer-Tüske Veronika / Éva magazin
Tökéletes őszi-téli reggeli ünnepnapra is!
Ez az édességrecept sokfunkciós: remekül működik ünnepi reggelen, családi ebéd végén desszertként és szimpla kényeztetésként is. Gyorsan megvan, csak kell neki egy éjszaka, hogy pihenjen. Íme a recept:
Elkészítési idő: 10 perc előkészítés + egy éjszaka + 20 perc sütés
4–6 személyre
Sütőtökös kalácspuding
Hozzávalók
- 1 közepes kalács
- 2 dl tejszín (legalább 30 százalékos natúr, nem főzőtejszín)
- 5 dl tej
- 2 tojás
- 20 dkg sütőtökpüré (konzerv, vagy ha nincs kéznél, akkor egy sütőtököt hámozz meg, kockázd fel, süsd puhára a sütőben és turmixold le)
- 3 csapott tk mézeskalács-fűszerkeverék
- 15 dkg nádcukor
- porcukor (a tálaláshoz)
1. lépés
A kalácsot szeleteld fel és ferdén fektesd bele egy nem túl nagy hőálló edénybe.
2. lépés
A tökpürét keverd el a tojással, cukorral, fűszerrel, tejszínnel és tejjel. Locsold meg a kalácsot, fedd le és pihentesd a hűtőben legalább 2 órát, de ha lehet, akkor inkább egy éjszakát.
3. lépés
180 fokra előmelegített sütőben süsd kábé 20 percig. Tálald langyosan, porcukorral meghintve.