Őszi ünnepi reggeli: sütőtökös kalácspuding

Borítókép: Őszi ünnepi reggeli: sütőtökös kalácspuding Forrás: Studer-Tüske Veronika / Éva magazin
Tökéletes őszi-téli reggeli ünnepnapra is!

Ez az édességrecept sokfunkciós: remekül működik ünnepi reggelen, családi ebéd végén desszertként és szimpla kényeztetésként is. Gyorsan megvan, csak kell neki egy éjszaka, hogy pihenjen. Íme a recept:

Elkészítési idő: 10 perc előkészítés + egy éjszaka + 20 perc sütés
4–6 személyre
Sütőtökös kalácspuding
Hozzávalók
  • 1 közepes kalács
  • 2 dl tejszín (legalább 30 százalékos natúr, nem főzőtejszín)
  • 5 dl tej
  • 2 tojás
  • 20 dkg sütőtökpüré (konzerv, vagy ha nincs kéznél, akkor egy sütőtököt hámozz meg, kockázd fel, süsd puhára a sütőben és turmixold le)
  • 3 csapott tk mézeskalács-fűszerkeverék
  • 15 dkg nádcukor
  • porcukor (a tálaláshoz)

 

 

1. lépés
A kalácsot szeleteld fel és ferdén fektesd bele egy nem túl nagy hőálló edénybe.
2. lépés
A tökpürét keverd el a tojással, cukorral, fűszerrel, tejszínnel és tejjel. Locsold meg a kalácsot, fedd le és pihentesd a hűtőben legalább 2 órát, de ha lehet, akkor inkább egy éjszakát.
3. lépés
180 fokra előmelegített sütőben süsd kábé 20 percig. Tálald langyosan, porcukorral meghintve.