Gondoltad volna, hogy ezekkel is lehet halloweeni tököt faragni? – 9+1 eszköz

Borítókép: Gondoltad volna, hogy ezekkel is lehet halloweeni tököt faragni? – 9+1 eszköz Forrás: europress
Kreativitásból sosincs hiány! Ezeket az eszközöket is használhatod tök faragáshoz! ;-)

Akárhányszor elmegyek egy zöldséges mellett, azt látom, hogy halmokban állnak a szebbnél szebb faragni való óriás tökök. Komolyan mondom, így az is kedvet kap egy kis faragáshoz, akinek eddig esze ágában nem volt ilyesmivel foglalatoskodni! A tök faragás remek móka: ha a gyerekeddel közösen csináljátok, akkor azért nagy élmény; ha pedig te magad állsz neki, végtelenül kikapcsoló tud lenni. Én már jó pár éve faragok tököt a halloweeni időszakban, és nagyon élvezem, hogy minden alkalommal újabb és újabb formákat, ötleteket találhatok ki, és próbálhatok meg a valóságban is megalkotni.

Az elmúlt faragások alkalmával már egy csomó eszközt is kipróbáltam, és teszteltem, hogy milyen egyszerű, a legtöbb háztartásban megtalálható dologgal lehet szép eredményt elérni.

Ezeket osztom most meg veletek, egy-két gyakorlati tipp kíséretében! Jó faragást mindenkinek!

Forrás: pinterest

1# Vastag és vékony alkoholos filc

Ezeket értelemszerűen a minta megrajzolásához szoktam használni. Jobb mint a toll, mert akkor sem jön le, ha a tökünk kicsit nedvesebb a kelleténél, esetleg az első lékelés alkalmával kifolyt a leve.

2# Süti kiszúró formák

Tudjátok, azok, amikkel a mézeskalácsokat is szoktuk készíteni! Nagyon jól mutat, ha mondjuk a töknek csillag, vagy szív alakú a szeme! ;-) Igazából csak a fantáziátok szab határt az ezekkel való faragásnak.

Forrás: pinterest

3# Gumikalapács

A süti kiszúrókat úgy lehet kellően belevágni a tök kemény héjába, hogyha néhányszor erősen rákoppintunk egy kalapáccsal. Persze jó a sima kalapács is, csak úgy a formák könnyebben eldeformálódhatnak. Ha nincs otthon gumis verzió, tegyél alá egy konyharuhát, mielőtt elkezded belekalapálni!

4# Fúrógép

A fúrógéppel sok apró lyukat tudsz fúrkálni a tökbe, amelyeken gyönyörűen fog majd kiáradni a gyertya fénye. Használj különböző méretű fúrószálakat, hogy minél változatosabb mintát készíthess!

5# Kínai evőpálcika

Ha nincs fúrógéped, egy egyszerű, de annál masszívabb evőpálcikával is remek lyukakat lehet fúrni, bár kétségkívül időigényesebb. Ilyenkor is használj kalapácsot, hogy könnyebben át tudd ütni a kemény héjat, majd húzd ki a pálcikát, és kezdd előről a folyamatot!

Forrás: pinterest

6# Laposfejű csavarhúzó

Remek véső szerszámot csinálhatsz belőle, szintén egy kisebb kalapáccsal kiegészítve. Azért vigyázz a kezedre!

7# Hámozó

Egy sima zöldség pucoló, hámozó eszköznek most itt is hasznát veheted! Még az aprólékosabb díszítésekhez is jól jön, ha csak a legfelső felületén szeretnél nyomot ejteni a töknek.

8# Pizzavágó

Amivel általában a pizzát szoktad szeletekre vágni, azt most felhasználhatod például apró csíkozáshoz. Csak végig kell görgetned a tök felületén és már kész is a minta!

Forrás: pinterest

9# Jégkaparó

Ami jó a kocsiban a jég ellen, az jó a tök belsejének kikaparásához is! Persze nem jó a túl nagy méretű, amivel be sem tudsz nyúlni a tökbe, így csak a kisebb példányokkal ess neki!

+1#

Hiszitek vagy sem, már lehet kapni kimondottan tök faragáshoz is eszközöket! Itthon ugyan még nem találkoztam velük a boltok polcain, de a netről már tudsz rendelni. Kattints ide és keresgélj!