Eggyel többet pihenhetünk! Újabb munkaszüneti nap Magyarországon

Borítókép: Eggyel többet pihenhetünk! Újabb munkaszüneti nap Magyarországon Forrás: Europress / A kép illusztráció
UPDATE: A parlament március 7-én el is fogadta az erre vonatkozó indítványt, vagyis tényleg munkaszüneti nap lesz a nagypéntek, ezzel négynapos ünneppé téve a húsvétot.

Munkaszüneti nap lesz nagypéntek – jelentette be Orbán Viktor. A miniszterelnök a Magyarországi Református Egyház Zsinatának 56-os emlékülésén az MTI tudósítása szerint azt mondta: a kormány célja ezzel az volt, hogy a nagypéntek méltó megünneplését segítsék.

Így a húsvét körüli hétvége mostantól minden évben négynapos hosszú hétvége lesz. Ezzel Magyarországon 11-re nőtt a munkaszüneti napok száma egy évben (január 1., március 15., nagypéntek, húsvét hétfő, május 1., pünkösd hétfő, augusztus 20., október 23., november 1., december 25-26) – írja az index.hu.

A hvg.hu kiszámolta, hogy a plusz egy munkaszüneti nap 130 milliárd forint kiesést jelent a GDP-ből – de az is igaz, hogy Magyarországon még így, a nagypéntekkel együtt is kevesebb a munkaszüneti nap egy évben, mint például Szlovákiában (15), Franciaországban (12) vagy Spanyolországban (14).