Ötödikes gyerekek gyűjtenek játszótér-fejlesztésre sérült társuk számára

Borítókép: Ötödikes gyerekek gyűjtenek játszótér-fejlesztésre sérült társuk számára Forrás: Europress / A kép illusztráció
A felhívásnál már csak a videó cukibb!

Az 5 éves Hannah Little-kórral született, ezért lábmerevítővel és mankóval kell járnia. Vagyis nem használhatja a játszótéri csúszdákat és mászókákat. Szerencsére Hannah-t nagyon szeretik az iskolatársai – az Egyesült Államokban, Michigan államban vagyunk –, ezért igazgatójukkal együtt gyűjtésbe kezdtek, hogy olyan játékok kerüljenek az iskolai játszótérre, amelyeket Hannah is tud majd használni.

A célja az, hogy egy rámpa, egy kisebb csúszda, valamint speciális hinta kerüljön a játszótérre. Az iskolatársak – a gyűjtést ötödikesek kezdeményezték – ezzel meg is akarják lepni Hannah-t, hogy az új játékok már várjanak rá, mire visszatér Saint Louisból, ahol megműtik.

A gyerekek videót is forgattak, hogy könnyebben rávegyék a népet az adakozásra. Nézzétek:

A videóban a gyerekek a „Játszóteret mindenkinek” jelszó betűit mutatják fel.

Hannah csak olyan szeretne lenni, mint mindenki más
magyarázza az egyik kislány a videóban.

Az ENSz is kijelentette, hogy minden gyereknek joga van „a játékban való részvételre”.

Magyarországon is létezik olyan kezdeményezés, amely a sérült gyerekek integrációját célozza a játszóterekbe és olyan játszótéri játékokra gyűjt, amelyeken sérült gyerekek is tudnak játszani. A MagikMe website-ján és Facebook-oldalán többet is megtudhatsz.