Ez történne veled, ha mostantól egyáltalán nem innál alkoholt!

Borítókép: Ez történne veled, ha mostantól egyáltalán nem innál alkoholt!
Komoly hatásai vannak annak, ha teljesen megvonod magadtól az alkoholt.

Egyre kevésbé bírod a másnapot néhány koktél után? Úgy érzed, túl gyakran borozol? Akkor valószínűleg elgondolkodtál már azon, hogy leteszed a poharat. De vajon mi történik, ha felhagysz teljesen az ivással.

A rossz hír: Az első időszak nem könnyű

Minden megvonás nehezen indul. Ha nem is vagy masszív alkohol fogyasztó, akkor sem lesz könyű az első néhány hétben egy korty alkoholt sem fogyasztani. Az alvás nehezebb lesz az elején, illetve gyakran vágysz majd édességre, de hidd el, megéri kibírni.

Jobban alszol majd

Ha beállt az agyad a nem ivásra, mélyebben alszol majd, és kipihentebben kelsz. Az alkohol megzavarja az alvási ciklust, és bár mélyen alszol, de nem pihentetően. A megvonási időszak után megfigyelheted magadon, hogy már 6-7 óra alvás után is úgy érzed majd, mintha 12 órán át szundiztál volna.

Beindul a fogyás

Az alkoholtól felvizesedsz, ezért puffadtnak tűnhetsz, nem is beszélve arról, hogy mennyi extra cukrot és kalóriát viszel be a szervezetedbe az ivással. Amint leteszed a poharat, elkezdesz fogyni.

Ragyogni fog a bőröd

Mivel az alkoholtól gyakran jársz pisilni, a víz kiürül a bőrödből, így fakó, ráncos és dehidratált lesz. Ha túlzásba viszed a koktélozást, az arcod ki is pirosodhat, amit a legjobb alapozó is csak nehezen fed el. Jobb ezektől megszabadulni, nem?

Helyreáll a vércukorszinted

Amint nem iszol, és nem dobod meg a vércukorszintedet, majd hagyod leesni, nem fog ingadozni, ezért nem fogsz egyik pillanantról a másikra szörnyű éhséget érezni, és nem nassolsz feleslegesen.

Nyugi, a bort azért szépítkezésre használhatod külsőleg. Ha rendszeresen áttörlöd boros vattával az arcodat, ragyogó lesz a bőröd.