Randikrónikák: A fiú, aki elszaladt

Randikrónikák: A fiú, aki elszaladt
Forrás: Europress

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

Í

Így (ne) pasizz be manapság: sokat látott, hallott és tapasztalt barátnőnk elképesztő fiúzós kalandjairól mesél. 25. rész.

Zsuzsa időnként teljesen rápörög a tinderre, mert meggyőződése, hogy valahol vannak rajta értékelhető pasik is, én erre általában csak legyinteni szoktam, megvannak a magam tapasztalatai a mi szerencsénkről az értékelhető pasikkal. De néha Zsuzsának túl kevés az inger az életében, vagy csak a szokásos hiperaktivitása játszik közre, mindenesetre néha rajtakapom, hogy ott figyelnek a kis lángjelek a telefonja bal felső sarkában, és hiába mondtam meg neki őszintén, hogy ez azt jelenti: marha nagy égés lesz a vége, nem hallgat rám. Mint általában. A legjobb barátnő nem arra való, hogy megfogadd a tanácsát, hanem hogy elmondja a tanácsát, ne fogadd meg, és aztán hozza neked az üveg vodkát, ha a saját erőfeszítésedből sikeresen full pofára esel.

Olvasd el ezt is!

Visszatérve Zsuzsához, fix ideája lett, hogy be fog pasizni, de nem olyan péntekestevanbepasizok módon, hanem tényleg komoly férjjelöltet fog magának. Én őszintén szólva már a gondolattól is röhögőgörcsöt kaptam, de Zsuzsa ezúttal úgy festett, beleállt a projektbe, és hamarosan talált is magának egy megfelelő jelöltet, egy szép, szemüveges, komoly arcú jogászfiút, aki nem úgy szólította le, hogy heló baby kinyalnálak, hanem némi ismerkedő csevej utána megkérte, hogy fáradjanak át facebookra, mert úgy érzi, a Tinder nyújtotta lehetőségeken már felülemelkedett a kapcsolatuk.

Ezt azért tudom ilyen pontosan idézni, mert Zsuzsa is szórul szóra reciklálta nekem egy közös esti brinstormingon, miközben én tényleg elbújtam a magas ikeás pohár mögött, amiben a házi vodkaszódám volt, hogy ne lássa, ahogy röhögök. Ha van pasi, aki nem Zsuzsa mellé való… na mindegy. Elvan a gyerek ha játszik, és Zsuzsa úgy tűnt, élvezi ezt az új helyzetet. A srác szerencsére, nevezzük Bélának, mert szegényemnek tényleg hasonló nyárspolgári neve volt, amit némi arcszőrzettel és menő biciklivel próbált egyensúlyozni, persze csak a professzionális látszat keretein belül, szóval Béla türelmesen de látható céltudatossággal haladt előre.

A legjobb barátnő nem arra való, hogy megfogadd a tanácsát, hanem hogy elmondja a tanácsát, ne fogadd meg, és aztán hozza neked az üveg vodkát, ha a saját erőfeszítésedből sikeresen full pofára esel.

A Facebookon tömören, lényegretörően körbekérdezte Zsuzsa attribútumait, kedvenc filmjétől a családról alkotott elveiig és 3-5 éves terveiig, illetve hogy hol volt a legmesszebb nyaralni. Mi a kanapén ülve, egyre jobban becsípve válaszoltunk neki, és ahogy Zsuzsa hátra hajtott fejjel, szívből kacagott a következő kérdésen, nem értettem, hogy miért nem látja… na mindegy. Megfeleltünk a teszten, Béla elhívta Zsuzsát randevúra egy étterembe.

Étterembe! – süvöltötte lelkesen legjobb barátnőm, miközben kistrikóban és lemájkrémezett macinaciban ugrált a saját kanapéján. Étterembe! Vágod, Rebi! Nem egy kocsmába megyünk vodkázni, hanem étterembe! Nagyon lelkesnek tűnt már a gondolattól is.

A randevú két napra rá, szombat este zajlott, és Zsuzsa annyira komolyan vette, hogy az előkészületekben sem segíthettem. Felajánlottam neki, hogy a közelben leszek egy kedves helyünkön, amit felháborodva elutasított: mindketten tudtuk, hogy ez azt jelenti, hogy azért mégiscsak ott leszek. Ő elindult nyolcra, én kilencre beültem a közös kocsmánkba. Kikértem egy sört, figyeltem az ajtót. Kábé indultam a következő sörért, mikor, kezében a magassarkújával, belépett az ajtón Zsuzsa, és a nyakamba borult, majd röhögni kezdett. Nem kellett sokat magyaráznia.

Kép
forrás: Europress

Egyszerűen nem volt kémia, mondta. Én erre széttártam a kezem. Egy csomót mesélt jogszabályokról, aztán pedig részletesen kifejtette, milyen nőt keres (sorolta fel Zsuzsa az ujjait számolva): legyen szexi, de ne kurvás, legyen csinos, ápolt, sportoljon, lehetőleg hasonló hobbijai legyenek, de legalábbis szeressen túrázni, nem kell, hogy nagyon tudjon főzni, de az alapokhoz értsen, legyen kis BDSM-hajlama, de az anál nem kötelező, legyen B-jogosítványa, legyen környezettudatos, legyen a karrierépítés közepén, keressen 250 nettó felett, három-öt év múlva tervezzen gyereket, hajlandó legyen házasodni, lakás nem kell, de ne legyen egymillió forintnál több visszafizetetlen hitele.

Zsuzsa rámbámult. Széttártam a kezem. Hát, végül is ezek ésszerű kérések. Ezen mindketten felröhögtünk.

Az egyetlen gond, hogy ennek kb. minden ponton az ellenkezője vagyok, komolyodott el újra Zsuzsa.

Kivéve az enyhe BDSM-et, feleltem. Erre koccintottunk.

De még mindig komolyan vettem a randit, folytatta Zsuzsa. Megkérdeztem tőle, hogy mindezen kívül kell-e valamit tudni róla. És akkor azt mondta, csuklott fel Zsuzsa a visszafojtott kuncogástól, szóval azt mondta, hogy ő igazából egy kiszámíthatatlan fiú, aki szereti a kalandokat.

Szigorúan Zsuzsára néztem. Kinevetted?

Nem, nem nevettem ki, háborodott fel őszintén a barátnőm. De azért lehet, hogy látta rajtam, hogy nem hiszek neki, mert innentől kezdve még tíz percig tartott az egész. Néma csöndben bekebeleztük a vacsorát, majd közölte, hogy kedves és szép lány vagyok, de valószínűleg nem egymást keressük, és hogy abszolút nem kell szégyellnünk magunkat semmiért, megesik: majd hívott nekem egy taxit és beültetett. Hát ennyi.

Olvasd el ezt is!

Ez végülis elég korrekt lezárása a történetnek, feleltem. Zsuzsa bólintott.

Ebben a pillanatban, hiszitek vagy sem, de így történt (Budapest mágikus lény, erre már eddig is felfigyeltem, aki kifejezetten szereti a végzet szerepét játszani), nyílt az ajtó, és belépett Zsuzsa randipartnere egy barátjával. Mondjuk a belváros egyik legfelkapottabb helyén ültünk, de hogy akkor is, épp oda… gondolom ők is a randit beszélték volna meg (ki), vagy ki tudja, mit szoktak a fiúk ilyenkor csinálni. Béla, a srác beljebb lépett egyet-kettőt a lépcsőn, mi lélegzetvisszafojtva figyeltük. Ekkor felpillantott, és meglátta Zsuzsát. Hátrahőkölt, a kezével megállította a barátját, majd szó nélkül sarkon fordult és kirohant a helyről. A másik fiú döbbenten megtorpant, majd némi értetlenkedéssel követte. Sajnos nem állíthatom, hogy azt a falrengető röhögést, ami egyszerre és megállíthatatlanul tört fel belőlünk Zsuzsával, ne hallotta volna meg. De végülis nem baj. Hiszen ő mondta, hogy semmi miatt nem kell szégyenkezniük.

Tovább olvasok
Kép
Napi horoszkóp május 29.: a Bikák megtalálják a céljukat, a Rákok kissé túlvállalják magukat

Csak mert péntek van, még nem muszáj megfeledkezned a horoszkópodról.

Kép
Reese Witherspoon ezzel a zöld itallal indítja 9 éve minden egyes napját

A napokban az instagramra töltötte fel a színésznő kedvenc smoothie receptjét, amit Kerry Washingtontól kapott. És hát valljuk be, mindkét színésznő letagadhatna jó pár évet. Kell ennél jobb reklám ennek a zöld turmixnak?

Kép
Az Airbnb a dolgozói negyedét elbocsátotta, de példaértékű, ahogy ezt tették

Valószínűleg minden főnök életében eljön a pillanat, amikor kénytelen lesz megválni néhány alkalmazottjától - azonban egyáltalán nem mindegy, hogy ezt hogyan, milyen kommunikációval teszi. Most, amikor a koronavírus-járvány miatt sokan nem a saját és nem is a cégük hibájából veszítik el az állásukat, különösen fontos, hogy a cégvezetők érezzék a felelősségüket és a szokásosnál is jobban odafigyeljenek az elbocsátandó dolgozók mentális egészségére. Néhány jól megválogatott szóval komoly kríziseket lehet elkerülni - ebben mutatott példát nemrég Brian Chesky, az AirBnB társalapítója és CEO-ja.

Kép
Normális emberek: a sorozat, ami semmihez sem hasonlít igazán

Sally Rooney története nem érte be annyival, hogy könyv formában zsebelje be az elismeréseket. A Normális emberekből megismert Marianne és Connell a Hulu sorozatában elevenedik meg újra, egészen az első fejezettől.

Kép
Négy jel, hogy a párod feltétel nélkül szeret téged

Katát egyszer kegyetlenül felbosszantotta az egyik kollégája. Este a férjén töltötte ki a dühét, aki hősiesen állta a pörölycsapásokat. Másnap erős szégyenérzettel ébredt. Azon gondolkozott, miért a szerelmét támadta meg, amikor valaki másra haragudott? És hogy lehet, hogy ő ennyire nyugodtan és kedvesen reagált a viharra? Talán szereti?

Kép
Csodálatos gyógynövények, amiket neked is érdemes idén nyáron gyűjtened

A gyógynövényeket évezredek óta használja orvoslásra az emberiség. Idén nyáron te is számtalan hasznos növényt begyűjthetsz.

Kép
Még meg se nyíltak a határok, de én már felugrottam egy Berlinbe tartó gépre, hogy folytathassam az egyetemet

A drezdai zeneművészeti főiskola ének szakos hallgatója vagyok 2019 októbere óta. Németországban egy egyetemi tanév felépítése eltér a magyarországi mintától. A téli szemeszter általában októberben indul és február elejéig tart, ezt pedig egy egész hónapos szünet követi. Március közepén elkezdődik a projektidőszak, amely azokat a hallgatókat érinti, akik részt vesznek valamilyen egyetemi produkcióban. A nyári félév, a tanítás ténylegesen március vége felé kezdődik és július közepéig tart.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem