3 rossz szokás, amitől nem leszel sikeres

Borítókép: 3 rossz szokás, amitől nem leszel sikeres Forrás: europress
Még ha néha nehéz is beismerni, hogy valamit nem jól csinálunk, érdemes! Hiszen ezzel lehetőséget adunk magunknak a változtatásra...

Előfordul, hogy úgy érezzük, mindent megteszünk a sikerünk érdekében, mégsem jön össze valahogy. De vajon tisztában vagyunk-e saját szokásainkkal, és azok következményeivel; figyelünk-e tudatosan arra, hogy minden egyes tevékenységünk az előrejutásunkat szolgálja? Sajnos a tapasztalat az, hogy erre nem mindig vagyunk képesek, vagy egyszerűen csak rossz helyen keressük a hibát, esetleg nem látjuk a fától az erdőt. A rossz szokásoknak hatalma van: méghozzá olyan, amivel könnyedén tudnak rombolni, úgy, hogy közben mi talán semmit nem veszünk észre belőle, csak azt, hogy hosszú idő után sem érjük el a céljainkat. 3 olyan veszélyes szokás következik, amit ha igyekszünk megváltoztatni, apránként talán kitisztul körülöttünk a kép, és végre nekivághatunk a fejlődésnek!

1)) Nem tudod kezelni a kritikát

Ha mindig csak negatívan fogod fel a kritikát, abból bizony tényleg nem lesz fejlődés. A kritikát fel kell dolgozzuk, de nem csak abban az értelemben, hogy felfogjuk, valaki így nyilatkozott rólunk, vagy a munkánkról; hanem úgy is, hogy fel kell használnunk és a javunkra fordítanunk azt! Lehet, hogy először rosszul esik, de be kell fogadd ahhoz, hogy aztán elgondolkodhass rajta, átvedd magadban, hogy mit csinálhatnál másként és jobban; vagyis, hogy mit tudsz tanulni az elhangzottakból!

Forrás: europress

2)) Nem fejezel be dolgokat

Valószínűleg nem tudatosan csinálod, de képtelen vagy befejezni, amibe egyszer belekezdesz. Eleinte óriási a lelkesedésed, majd idővel szép fokozatosan alábbhagy, és amikor ez bekövetkezik, félbehagyod, mintha csak ez lenne a természetes. Teszed ezt olyan magadban hozott kifogásokkal, mint például: „ráérek még erre”, vagy „ez majd később lesz csak jó nekem”, „ez most ahhoz úgysem kell, amit épp aktuálisan csinálok". És hasonlókkal. Félbe hagyod a nyelvtanulást; a főiskolai tanulmányaidat; az üzleti terved megírását, vagy megvalósítását; vagy bármit, amibe beleunsz, amire épp nem érzel energiát, vagy amiről azt gondolod fölösleges. Egy idő után kismillió ilyen dolog lesz a hátad mögött, és teljesen természetesen el is fogadod, hogy „te ilyen vagy”. Sőt az is lehet, hogy nem is tudatosítod magadban gondként, hanem szimplán úgy gondolod, ez egy pozitívum, hiszen te ettől leszel végtelenül sokoldalú! Vedd észre, hogy ez csak önámítás: hiszen lehetsz te sokoldalú, ha közben egyetlen dologgal sem tudsz komolyan és hosszabb távon megállapodni.

3)) Alábecsülöd magad

Ez az az állapot, amikor nem hiszed el, hogy alkalmas vagy valamire. Nem hiszed, hogy képes vagy alkotni, létrehozni, teremteni; ezért inkább a könnyebb utat választod: beállsz a sorba, beállsz valaki mögé dolgozni, valakihez tartozni, valakit támogatni. Pedig te is lehetnél az a valaki, aki mögött állnak. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a támogató ember rossz karakter, mindössze arra próbálok rávilágítani, hogy ha valaki azt érzi, többre is képes lenne, azt el is kell hinnie! Hidd el, hogy meg tudod csinálni, ne csak beszélj róla, hanem tegyél is érte, dolgozz keményen a céljaidért, és jönni fog az áhított siker!