A leghatékonyabb tippek fejfájás ellen

Borítókép: A leghatékonyabb tippek fejfájás ellen
Ha gyakran kínoz fejfájás, biztosan te is bármit megtennél, hogy elmúljon. Van néhány jó ötletünk.

A fejfájás igazán alattomos dolog. Akkor tör az emberre, mikor éppen nagyon nem hiányzik, és nagyon nehéz is szabadulni tőle. Egy-két házi praktika azonban hatékony segítség lehet.

Levendulás masszázs

Tegyél a halántékodra egy kis levendula olajat, és kezdd el körkörösen, határozott mozdulatokkal masszírozni. Az izomlazító hatású levendula miatt hamarosan csökkenni fog a fejedben a görcsös érzés, a fájdalomcsillapítás mellett meg is nyugtat.

Rengeteg víz

Ha fáj a fejed, víz, víz, víz! Készíts magad mellé egy kétliteres üvegben hideg vizet, és 1-2 órán belül próbáld meginni. Sokszor pont a dehidratáltság miatt fáj a fejed, de ha épp nem amiatt, akkor is sokat segít a folyadékpótlás. A kávéval ilyenkor óvatosan, hiszen két opció létezik, az egyik, hogy javul az állapotod, a másik, hogy még jobban fáj tőle a fejed. Inkább teázz, de a legfontosabb a rengeteg víz.

Sötét szoba

A sötétben könnyebben el tudsz lazulni, ráadásul nem irritálja a fény a szemedet. Csukd be a szemedet, feküdj le legalább fél órára, és lazítsd el az izmaidat. Ne hallgass zenét, hagyd, hogy a csendben enyhüljön a fejfájás. A legjobb, ha hanyatt fekszel, úgy, hogy a nyaki izmaid nem feszülnek.

Hideg pakolás

Tegyél egy vizes rongyot a mélyhűtőbe, és kb. 20 perc múlva vedd ki, majd helyezd a homlokodra. A csípős hideg miatt kevésbé érzed a fájdalmat, és a lüktetést is csillapítja.

Forró fürdő

Ha a fejfájásod nyomó jellegű, stressz alapú, a hideg helyett inkább a forróság fog segíteni. Engedj egy kád nagyon meleg vizet, feküdj bele nyakig, kapcsold le a villanyt, és relaxálj 15 percet ebben a helyzetben. Meglátod, a fejfájás nagy mértékben csökken.