10 dolog, amit csak azok értenek, akik kis lakásban élnek

Borítókép: 10 dolog, amit csak azok értenek, akik kis lakásban élnek
Kicsi lakás, kicsi gond? Á, dehogy! Bőven vannak előnyei és hátrányai is...

Akár azért élsz kicsi lakásban, mert egymagad vagy, akár azért, mert még nem jött el a nagyobb ideje, vagy akár, mert egyszerűen imádod a kis kompakt otthonokat, ezeket az igazságokat valószínűleg már te is mind-mind megtapasztaltad a bőrödön! Néha persze vannak bosszantó dolgok is, amiket egy kicsi lakásban átélhetsz, de kétség kívül vannak előnyei is. Nyomj egy like-ot, ha ezekből már neked is kijutott, és írd meg kommentben, hogy te mit szeretsz és mit nem abban, hogy kicsi az élettered!

Forrás: pinterest

1# Amikor beköltöztél, azt mondtad magadnak: „pont jó ez a méret, úgysem tudok majd ide túl sok cuccot felhalmozni”.

Csinosítgattad, alakítgattad, új berendezési tárgyakat vettél a még nagyobb kényelem érdekében. Amikről néha utólag derült ki, hogy mégsem annyira funkcionálisak, ezért azokat is lecserélted, és így tovább. Tanulság: egy kis lakást sem tud az ember azonnal készre berendezni.

2# Úgy fél év után megdőlt a felhalmozásról szóló teóriád: valahogy egyre több és több holmi került be a lakásba. Tanulság: akármekkora a lakás, a végtelenségig lehet pakolni.

3# Imádod az érzést, hogy az egész otthonod olyan, mint egy jó meleg kuckó!

És ezt még tudod fokozni a kanapéra kuporgással is.

4# Eleinte hatalmas energiával veted bele magad a takarításba, mondván, hogy egy ilyen apró lakással pikk-pakk végezni fogsz...

5# Idővel aztán rájössz, hogy az apró lakásnak igen apró zugai vannak...

Amiknek a tisztán tartásával ugyanannyi idő megy el, mintha egy nagyobb területet takarítanál.

Forrás: pinterest

6# Gyorsan és könnyen hozzászoksz, hogy nem asztalnál eszel

Hanem a kanapén, vagy a dohányzóasztalon, amire szinte rá kell borulnod. Hogy miért? Mert egy ebédlőasztalt már nem tudnál betuszkolni sehova, hiszen azzal kiszorítanád az olyan nélkülözhetetlen használati tárgyakat, mint a babzsákfotel, vagy az óriás padlóváza.

7# Olyan kicsi a fürdőd, hogy a mosógépet úgy kellett „belegózni” a helyére.

Gyakran eszedbe is jut, hogyha egyszer továbbállnál, inkább veszel majd egy új gépet, csak hogy ne kelljen még egyszer megmozdítani.

8# Télen gyakran érzed magad mázlistának, mert nagyjából 2 perc alatt fel tudod fűteni az egész életteredet. Még akkor is, ha előtte egy hétig nem ment a fűtés.

Forrás: pinterest

9# A barátaid már mind megszokták, hogy hely szűkében nem tudsz egyszerre mindenkit vendégül látni:

Így vagy 2 turnusban hívod át őket, vagy a fél bagázs kénytelen a földön helyet foglalni.

10# A nappalid a hálószobád, a kanapéd az ágyad.

Ehhez már annyira hozzászoktál, hogy ha máshol alszol, mindig meg is lepődsz, hogy egyébként létezik olyan szoba, amiben csak aludni szokás.

Neked is vannak ilyen vicces dolgaid, szokásaid a kis lakásoddal kapcsolatban? Üdv a klubban! Ha van kedved, oszd meg velünk kommentben az élményeidet! ;-)