3 ok, amiért neked is ajánlott a shea vajas termékek használata

Borítókép: 3 ok, amiért neked is ajánlott a shea vajas termékek használata Forrás: Europress
Hallottál már a shea vajról, ami hihetetlenül puhává teszi a bőrödet?

Az egészséges és szép bőr egyik legjobb barátja a shea vaj. A kis diókból kinyert anyag tele van A-vitaminnal, és olyan természetes olajokkal, amelyekhez semmilyen más növényből nem tudsz hozzájutni.

Elképesztően hidratál

A ráncokat megelőzi és simítja, az ekcémát halványítja, a sebeket gyógyítja, és emellett hihetetlen mértékben táplálja is a bőrt. Napi egyszeri használattal képes helyreállítani a bőr olajtermelését és hidratáltságát úgy, hogy nem is zsírosít. E- és F-vitaminban is gazdag, ezek nagyon jót tesznek a bőrödnek.

Érzékeny bőrre is használhatod

Ha egy kicsit is hajlamos viszketésre, kipirosodásra a bőröd, ne izgulj, a shea vaj nem csak használható rá, de nagyon is ajánlott. A-vitamin tartalmának köszönhetően puhít, az olajok gyorsan bejutnak a bőrödbe, ezáltal már néhány használat után selymesebbnek és szebbnek érzed majd. Mivel teljesen természetes, nem irritálja a legérzékenyebb bőrt sem. A viszketés a szárazság miatt alakul ki, mivel nagyon jó hidratáló, hamar megszűnteti a szárazságot is.

A hideg időben a legjobb megoldás

A hideg időben kényeztesd vajakkal az egész testedet. Gyorsan és hosszantartóan megnyugtatja a hideg miatt kipirosodott, kiszáradt és megviselt bőrt. Mivel hidegben hajlamosabb vagy túl meleg vízben fürdeni, utána feltétlenül ápold a bőrödet tápláló shea vajjal, de akár a szádra is alkalmazhatod ajakbalzsamként, hogy ne cserepesedjen ki.