5 mód, hogy megőrizd a szellemi frissességedet!

Borítókép: 5 mód, hogy megőrizd a szellemi frissességedet! Forrás: europress
Miért számolnánk fejben, ha ott a mobil a kezünkben? Oké, de mi lesz így a szellemi frissességünkkel...???

A mindennapos használatban levő kütyüinkkel folyamatosan megkönnyítjük ugyan a munkánkat, és gyorsan igyekszünk megoldani az otthon felmerülő kérdéseket is, azonban ez az állandó ráutaltság azt is eredményezi, hogy kevesebbet használjuk az agyunkat. Olyan teljesen egyszerű dolgokra gondolunk, mint például a számolás, a névmemória, vagy akár a helyesírás. Mert ma már a legbutább okostelefon is elvégzi, elraktározza, kijavítja ezeket helyettünk; és ugyan ki akar tovább agyalni valamin, ha másodpercek alatt eredményre jut egy eszköz segítségével? Nem is a technika ellen szándékozunk buzdítani titeket, mindössze arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a szellemi frissességünk megőrzése érdekében nem árt, ha picit jobban odafigyelünk magunkra, és igyekszünk jobban „tornáztatni” az agyunkat. Ezeket a technikákat ajánljuk a fitten tartáshoz:

Forrás: europress

1)) Használd, hogy el ne kopjon!

Ha néhanapján több időd van, akkor bízd inkább a fejedre a számolást, ahelyett, hogy rögtön a telefonodért nyúlnál! Fejts rejtvényt, vagy Sudokut, serkentsd gondolkodásra magad!

2)) Pihentesd jógával!

A jóga fantasztikusan hat a szellemre: növeli a koncentrációkészséget, segít fókuszálni, és fenntartja a szellemi egyensúlyt. Ha nincs időd hosszú jóga órákra járni, iktass be egy reggeli gyors jógát ébredés után, vagy meditálj akkor, amikor csak lehetőséged adódik rá!

3)) Legyen egy hobbid!

Ami évszaktól függetlenül űzhető, és bármikor amikor csak azzal foglalkozol, képes vagy teljesen belefeledkezni! Ilyenkor hagyd, hogy szabadon áramoljanak a gondolataid, csak a kellemes időtöltéssel foglalkozz, és töltődj fel energiával!

Forrás: europress

4)) Tűzz ki célokat!

Ha minden reggel úgy kelsz fel, hogy vannak elérendő céljaid, vágyaid, azzal egyrészt nem hagyod hanyatlani az életkedvedet, másrészt az agyadnak is folyamatos feladatot biztosítasz azzal, hogy a dolgok megvalósításán pöröghet.

5)) Gondolkodj pozitívan!

Ne hagyd, hogy a rossz pillanatok átvegyék az irányítást a fejedben! Mindenkinek adódnak nehézségei, amiket nem tud azonnal orvosolni, vagy nem lát belőle kiutat. Elsődlegesen foglalkozz azokkal a dolgokkal, amiket meg tudsz oldani, és sikerélményt okoznak! Ezzel megerősíted az agyad számára, hogy igenis életrevaló, talpraesett vagy, aki minden akadályt képes leküzdeni. Csak ezután foglalkozz a negatívumokkal!

via cgd