3 nyugtató hatású növény, ami segít, hogy jobban aludj

Borítókép: 3 nyugtató hatású növény, ami segít, hogy jobban aludj
A gyógynövények és a belőlük készült illóolajak csodákra képesek!

Ha stresszes vagy, hiába vagy akármilyen fáradt, nem tudsz rendesen aludni. A mély alvás fontos ahhoz, hogy kipihenten ébredhess. Ha nem jön álom a szemedre, vesd be a növények erejét, és máris könnyebben jön majd az álommanó.

Levendula

A levendula nyugtató hatása régóta ismert. Elég néhány szippantás egy csokor friss levendulából vagy illóolajból, és máris képes megnyugodni a tested, kikapcsolni az agyad a problémákat. A központi idegrendszert kiválóan nyugtatja a levendula tea, ami ráadásul mézzel még kifejezetten finom is. Az izomgörcsöket is lazítja, ha görcsösséged miatt nehéz az elalvás, azon is hamar segít.

Citromfű

A citromfű leveléből készült teát lefekvés előtt 1-2 órával fogyaszd. Nagyon kellemes íze miatt gyorsan meg tudod inni, és hamarosan teljesen nyugodtak lesznek az idegeid, a gondolataid. Készíts egy teát, tegyél be egy jó filmet, majd irány az ágy!

Kamilla

Izomlazító és idegnyugtató hatása van a kamillának. A belőle készült teát a nap bármelyik szakában fogyaszthatod, az illóolajat pedig akár az irodádban is használhatod egy stresszes munkanap alatt. Görcsoldó hatása miatt a menstruációs panaszokat is enyhíti, igazi csodaszer, feltétlenül próbáld ki!