Magyar Fürdőkultúra Napja

Ezek lesznek idén a tematikus programok:

Minden év október második szombatján a Magyar Fürdőszövetség méltón megünnepli a Magyar Fürdőkultúra Napját, mely idén október 8-ára esik. A rendezvény eredeti célja - a magyar fürdőkultúra értékeinek felvonultatása, a fürdők népszerűsítése, valamint a kulturált fürdőlátogatás bemutatása – mellé évről évre tematikus programok társulnak.
Az idei téma szinte kínálta magát, hiszen 2017-ben Magyarország ad otthont a Vizes Világbajnokságnak, ezért kiemelt hangsúlyt kapnak az uszodai sportok. A fürdőket, uszodákat látogató közönséget látványos transzparensek várják az egyes helyszíneken, melyek tájékoztatást adnak az úszás történeti emlékeiről, Búvár Kundról, a fürdőzés és úszás hazai kezdeteiről illetve az első folyami uszodák létrejöttéről.

Megtudhatjuk, hogyan alakultak ki az egyes úszásnemek és hogyan indult el a magyar úszósport; Hajós Alfrédhez kötődve, hogyan alakult ki az ún. magyar stílus. Bemutatásra kerülnek az egyes úszásnemek technikái, továbbá a magyar úszósport nagyjai, és elért eredményei is melyekre méltán lehetünk büszkék.

A Magyar Fürdőszövetség kampányt szervez, ösztönözve a fürdőket a vendégek tájékoztatására és kiegészítő programok szervezésére.

A Magyar Fürdőkultúra Napján a fürdők szabadon dönthetnek a helyileg szervezett programokról, a nyitva tartásról és az aznapi belépődíj kedvezményekről.

Az idei évben minden eddiginél több fürdő csatlakozását regisztráltuk. Számos létesítmény jelezte, hogy kapcsolódik a kezdeményezéshez és színes programokkal várja október 8-án vendégeit.

Az egyes fürdők programjait a szövetség saját weboldalán (www.furdoszovetseg.hu), Facebook oldalán (Csobbanj velünk) is közzé teszi.