5 növény, ami csodákat művel a bőröddel

Borítókép: 5 növény, ami csodákat művel a bőröddel
Egyes növények varázslatosan hatnak a bőrödre.

Ha bőrproblémákkal küzdesz, vagy csak nem vagy elégedett a bőröd minőségével, nyugodtan segítségül fordulhatsz a növényekhez, hiszen sok közülük néhány nap alatt rendbe tudja hozni a gondokat. Íme, néhány csodanövény!

Körömvirág

A száraz és érzékeny bőr legjobb barátja a körömvirág. Gyulladáscsökkentő hatással bír, és fertőtlenítésre is alkalmas. Az érzékeny bőrt nem irritálja, de még a sebeket sem gond ha éri, ugyanis gyógyítja azokat. Kenj körömvirág tartalmú krémeket arcodra, kezedre, vagy a tested bármely tájára, ha puha és bársonyos bőrre vágysz.

Szőlőmagolaj

Ki ne szeretné a szőlőt? A fürtös gyümölcs magjából nyert olaj már évek óta a szépségipari cégek nagy kedvence, hiszen nem csak öregedésgátló hatása van, de olyan erősen hidratál és puhítja a bőrt, hogy már néhány használat után teljesen megújultnak érezheted magad tőle. Ha vízhiányos az arcod, szerezz be szőlőmagolajat vagy azt tartalmazó termékeket.

Ligetszépe olaj

A valóban szép növényből készített olajat száraz, repedezett bőrre érdemes alkalmazni. Az olaj segít visszanyerni a bőrből távozott vizet, és újra feszessé, rugalmassá varázsolja az arcot.

Aloe vera

Talán állíthatjuk, hogy bármire használható az aloe vera. A növény az égési sérülésektől kezdve az aknéig mindent hatékonyan kezel, de a vízhiányos bőrt is szépen helyreállítja néhány hetes használat alatt. Használd bátran pakolás, szappan vagy krém formájában!

Szezámolaj

A szezámmag olaját pikkelysömörre, pattanásokra, száraz bőrre és gyulladások csökkentésére is alkalmazhatod. Moshatod vagy kenheted az arcodat az olajat tartalmazó termékekkel, mindkét módszer beválik. Ha nincsenek ilyen gondjaid, de szeretnéd megőrizni bőröd egészségét, hetente legalább egyszer használj szezámolajas szappant. Még a ráncok is elkerülnek!