Ilyen túlélni egy terrortámadást - elgondolkodtató történet 10 percben

Borítókép: Ilyen túlélni egy terrortámadást - elgondolkodtató történet 10 percben Forrás: ted.com
Gill Hicks felszállt a metróra, hogy időben beérjen a munkahelyére. De aznap reggel a vagonban nem csak a leszállást jelző gombot nyomták meg az emberek. Valaki rátette az ujját a detonátor kapcsolójára, majd egyszerre minden elsötétült.

Gill Hicks élte a megszokott, átlagos mindennapjait Londonban: reggelente összekészült, elsétált a metróig, sietett a munkába. 2005-ben, egy szintén nagyon átlagos napon azonban nem érte el úticélját. Egy öngyilkos merénylő felrobbantotta magát éppen abban a metró kocsiban, ahol Gill is utazott. Sok-sok év után a túlélő, - aki a támadás előtt szeretett TED előadásokat hallgatni, - most maga is kiállt a TED közönsége elé, és feltárta érzéseit: elmesélte mit tanult meg abból, hogy túlélte a támadást.

Egy fiatal ausztrál nő voltam, aki különleges dolgokat csinált Londonban. És nem álltam készen arra, hogy mindez véget érjen.
Gill Hicks

Végtelenül elgondolkodtató, és megrázó Gill története a túlélésről, emberekről, az összefogásról, a kitartásról. Mi szinte lélegzetvétel nélkül néztük végig ezt a 10 percet. Kattints a videóra, amihez magyar felirat is tartozik!

Rád hogy hatott Gill története? Írd meg a véleményed kommentben!