10 rossz szokás, ami megöli a produktivitást

10 rossz szokás, ami megöli a produktivitást
Forrás: europress

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

S

Sokszor nem is gondolnánk, milyen kis dolgokon múlik, hogy hatékonyabbak lehessünk!

Napról napra hatékonyabban dolgozni nem feltétlenül azt jelenti, hogy keményebben kell dolgoznunk, sokszor inkább „okosabban” kell tennünk mindezt. Az, hogy ügyesebben és lehetőleg minél kevesebb idő alatt végezzük el a feladatainkat igencsak kemény dió, ám nem lehetetlen. Kezdetnek az is megteszi, ha igyekszünk megszüntetni a hatékonyságunk útjában álló, saját magunk által felépített rossz szokásokat. Nézd meg milyen apró, szinte észrevétlen mozzanatokkal szabotálod nap mint nap a produktivitásodat, és amit lehet, változtass rajtuk!

Kép
forrás: europress

#1 Kihagyod a reggelit

Reggeli nélkül nem képes a szervezetünk egészségesen feltöltekezni az előttünk álló napra, nagy valószínűséggel nem tudjuk az energiáinkat napközben sem megfelelően oda csoportosítani, ahol igazán szükség lenne rájuk. Arról nem beszélve, hogy a reggeli éhség érzettől könnyen feszültek, idegesek lehetünk, ezzel pedig hosszútávon erős negatív stressz hatásnak tesszük ki magunkat. Kezdd egy kiadós, „ráérős”, átgondolt reggelivel a napodat, és idővel meglátod mennyivel jobban tudsz majd koncentrálni, irányítani, tudatosan működni!

#2 Egész nap ülsz

Még ha ülő munkát végzel is, akkor is feltétlenül szükséged van legalább óránként némi átmozgatásra. Az izmaid, izületeid hosszútávon nem fogják meghálálni, ha elhanyagolod őket, és sajnos a hatékonyságodra is rossz hatással lesz, ha szinte soha nem emelkedsz fel a helyedről, hiszen egy zárt, levegőtlen térben kevésbé jó gondolatok születhetnek, mintha néha kiszellőztetnéd a fejed!

#3 Maximalista vagy

Az, hogy valamivel „mindössze” elkészülsz, sokszor jóval többet ér, mint hogy az a valami tökéletes legyen. A túlzott maximalizmus miatt hajlamos lehetsz túlontúl rágörcsölni egy-egy feladatra, akkor pedig nem jönnek az innovatív, előremutató gondolatok.

Kép
forrás: europress

#4 Nem tervezel, vagy túltervezel valamit

Ha egyáltalán nincs terved, stratégiád, az könnyen fennakadást okozhat az alkotás folyamatában. Ha pedig mindent szinte milliméterre pontosan megtervezel, az fog hátráltatni, ha az apró részeredmények nem úgy sikerülnek, ahogy eltervezted. Próbáld meg megtalálni az arany középutat: ne lihegd túl, de ne is vedd félvállról a tervezést!

#5 Túl sok a találkozód

Ha egy napra túl sok meetinget, megbeszélést iktatsz be, akkor fennáll a veszélye, hogy az azok közti „ingázós időben” rengeteg értékes, tervezésre, alkotásra, hasznos munkára alkalmas időtől fosztod meg magad. Próbáld meg a találkozóidat egymás után, és lehetőleg egy helyre szervezni, hogy amikor véget értek, rögtön leülhess a teendőidhez, és már semmi ne szakítsa félbe azokat!

#6 A végére hagyod a nehezebb feladatokat

A könnyű munkákkal kezdesz, és mire a nehezebbekhez érsz, már azok is kellően lefárasztottak. Mindig a legbonyolultabb, legtöbb energiát és odafigyelést igénylő projekteket sorold előre, és csak azután jöjjenek a kisebb, könnyedebb falatok. Tudod: „előbb a munka, aztán a kisebb munka”! :-D

Olvasd el ezt is!

#7 Több dolgot csinálsz egyszerre

A multitasking egy ideig hasznosnak tűnhet számodra, azonban ha mindenre csak egy cseppnyi jut az erődből és a figyelmedből, akkor csak nagyon lassan fogsz előrehaladni a feladataiddal. Egyszerre próbálj meg egy dologra fókuszálni, azt teljes erőbedobással végigvinni, majd jöhet a következő!

#8 Reggelente nyomkodod a „szundi” gombot

„Csak még 5 percet!” Ismerős? Azt hiheted, hogy ezzel a kis gombbal adsz még a szervezetednek némi pihenő időt reggelente, de tévedsz. Azzal, hogy az agyad már félig ébren van, és a pihenés helyett arra koncentrál, hogy vajon mikor fog megszólalni újra és újra az ébresztő, sokkal inkább megterheled, mintha azzal a pár perccel kevesebbet pihennél. Egy ilyen reggel után elég nehéz lesz bármire is összpontosítani. Esetleg megpróbálhatnál korábban feküdni és később kelni, vagy ha ez nem megy, akkor a lehető legkésőbbi felkelés időpontjára beállítani azt a csipogót!

Kép
forrás: europress

#9 Alvás helyett is képes vagy dolgozni

Sokszor helyezed előtérbe azt, hogy inkább a munkával legyél készen, mintsem hogy megadd a testednek a kellő regenerálódás lehetőségét. Másnap így aligha lehetsz hatékony! És ez bizony rövid idő után tartós fáradtsághoz, kimerültséghez, egészségügyi gondokhoz, sőt még kiégéshez is vezethet! Ne facsard ki magad: az este legyen a pihenésé és az alvásé!

#10 A mobiloddal alszol

Igen, ezt már valóban átrágtuk mostanában néhányszor, de sajnos nem győzzük hangsúlyozni, hogy mennyire nem jó, ha kütyüket viszel magaddal hálótársnak. A fényt és mindenféle sugárzást kibocsátó készülékektől nem lesz nyugodt az alvás, mert folyamatosan „stimulálják” az agyadat a számodra nem érzékelhető, de attól még jelen levő rezgéseikkel. Ha még elalvás előtt is az e-mailjeidet bújod, akkor pedig végképp nem segíted hozzá a megfelelő feltöltődéshez a szervezetedet, mert képtelen leszel lelassulni, kikapcsolni, ráhangolódni az alvásra. Hagyd a mobilt a konyhában, vagy egyéb az ágytól távol eső helyen, és ruházz be egy felhúzós vekkerre!

Ha csak egy párat is megpróbálsz kiűzni az életedből ezekből a rossz szokásokból és beidegződésekből, idővel sokkal kiegyensúlyozottabban és hatékonyabban állsz majd hozzá a munkával kapcsolatos teendőidhez is!

Tovább olvasok
"Nem szabad leülni és sírni" egy magyar háziorvosnő afrikai missziója

Dr. Jakkel Anna - Harminc éve háziorvos ugyanabban a kecskeméti rendelőben. Amikor egyre többen kérdezték, hogy „mikor mész már nyugdíjba?”, fogta magát, és elment. Nem nyugdíjba, Afrikába. Azt mondja, ez a vállalás szellemileg és lelkileg is fiatalon tartja, és jó leckéket ad munkabírásból, emberségből.

8 lófarok verzió a nyár legmelegebb napjaira

Mikor úgy érzed, az utca szaunává változott, jól jön egy kényelmes hajviselet.

Hírességek, akik csaknem nagymama korban szültek

Negyvenöt évesen egy nő tulajdonképpen már a klimatérium csendes felvezető szakaszába lép, de egyre gyakrabban fordul elő, hogy aki későn állapodott meg, nehezen találta meg az Igazit, csak ekkortájt vág bele a családalapításba. Itt van mindjárt 13 híres nő, akik bevállalták a késői anyaságot.

Unod a meleget? Nézegess hűs, zimankós, havas fotókat

Tudományos megfigyelések szerint a hideget ábrázoló fotók pszichésen csökkentik a hőérzetet. Kipróbáltuk és nálunk működött!

5 tuti tipp az alkohol semlegesítésére

Bizonyára a legtöbbünkkel megesett már, hogy ünnepi alkalmak során vagy éppen legnagyobb szívbánatunkban a pohár fenekére néztünk, melyet másnapra már egész biztosan erősen meg is bántunk.

Miért olyan nehéz hagyni kirepülni a gyerekemet?

Második élet adatik a nőnek azzal, hogy gyereke születik. Véget ér az az élete, amelyben önálló lényként tekinthetett magára. Onnantól haláláig anya lesz, csak éppen ezzel az anyasággal egyre kevesebb konkrét teendője van.

Pszichopaták a filmvásznon – miért tartjuk őket vonzónak?

Hogyan lehet szeretni egy sorozatgyilkost? Szimpatizálni egy szkizofrén páriával, akit az erőszak fűt? A forgatókönyv íról ezt is megoldják, nyilván.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

5 lapszám 3475 Ft helyett 2075 Ft-ért, lapszámonként 695 Ft helyett 415 Ft-ért

Csak 2075 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem