Így válaszolj a világ legnehezebb állásinterjú-kérdésére!

Borítókép: Így válaszolj a világ legnehezebb állásinterjú-kérdésére! Forrás: themoviethemesong.com
Erre tényleg érdemes jól felkészülni! Mert ha nem tesszük, esetleg nem leszünk hitelesek a munkáltató szemében...

Nos, mindenki sejti már melyik ez a kérdés, igaz? Hát persze, hogy ez: „mik a rossz tulajdonságai, a gyengeségei?”.

Nem untatnánk titeket felmérésekkel és számokkal, úgy gondoljuk épp elég, ha összefoglaljuk, mire jutottak az ezzel a területtel foglalkozó kutatók.

Az egyik lehetséges válaszadási szokás a kutatások szerint általában az, hogy negatív köntösbe bújtatjuk a munka szempontjából amúgy nem is annyira rossz tulajdonságainkat. Valahogy így: „sokszor túlzottan belefeledkezem a munkába”, vagy „van, hogy csak az aktuális dologra tudok fókuszálni”, vagy „kissé maximalista vagyok”. Még ha így is van, ezzel könnyen azt sugallhatjuk a minket felvenni kívánó munkáltatónak, hogy túl jó színben akarjuk feltüntetni magunkat.

Éppen ezért egy másik kutatás a következőt javasolja: még ha nem is tűnünk fel olyan jó színben, mint ahogy tervezzük, LEGYÜNK ŐSZINTÉK!

Készüljünk fel egy-két alaposabban kidolgozott válasszal erre az esetre, és mondjuk el a tényleges hiányosságainkat! Ez tényleg sokat segíthet az elhelyezkedésünkben és a későbbi beilleszkedésünkben, hiszen még rögtön az elején kiderülhet, ha nem igazán passzolunk valahova.

Ez pedig nem csak a munkáltató rólunk való megítélése lehet, hanem mi is dönthetünk úgy a munkakörülmények bővebb ismeretében, hogy „ez a hely mégsem nekünk való”, mert nem illik a személyiségünkhöz, megszokott munkamorálunkhoz, jövőbeli terveinkhez!

Állítólag ennyire egyszerű! Egyszer legalább érdemes kipróbálni!

via mydomaine