3 dolog, ami a szüleik fiatalkorából jól jönne a mai huszonéveseknek!

Borítókép: 3 dolog, ami a szüleik fiatalkorából jól jönne a mai huszonéveseknek! Forrás: europress
Igaz, ami igaz: a felnőtté válás is hamarabb elkezdődött a szüleik idejében, mint manapság.

Talán látszólag úgy tűnik, csak néhány év telt azóta, amióta a most huszonévesek szülei felnőttek; mégis óriásit fordult azóta a fiatalokkal a világ. Rengeteg minden van jelen már egészen a gyermek éveiktől kezdve az életükben, ami a szüleiknek még nem volt, vagy egészen más mértékben volt csak fellelhető. Máshogyan működtek az emberi kapcsolatok, mások voltak az elvárt társadalmi normák, és a felnőtté válás is hamarabb elkezdődött az ő idejükben.

Persze nem azt mondjuk, hogy akkor minden sokkal jobb volt, vagy hogy most valamivel rosszabb; hanem azt, hogy bizonyos dolgokat a régi formájukban is szívesen látnánk viszont a mai fiatalok életében is, aminek manapság egészen más szerep jut.

Ilyen ez a 3 dolog is például! Mit szóltok ehhez? Jó, ahogy most van, vagy érdemes lenne eltanulniuk a régi dolgokat?

Forrás: europress

1. A könnyebb függetlenné válás...

Akkoriban jóval korábban álltak először munkába a fiatalok, míg most inkább a tanulmányokon van elsődlegesen a hangsúly. A korai munkatapasztalatoknak köszönhetően, hamarabb elkezdődött az önállóságuk, beletanultak az ügyintézésbe ,és valahogy talpraesettebbnek, összeszedettebbnek tűntek már a húszas éveik elején is.

2. A technika nem minden...

Természetesen nem tehetnek róla a mai fiatalok, hogy mibe születtek bele, de jó lenne, ha sokkal jobban feltalálnák magukat a profi kütyük nélkül is! Vajon hányan tudják, hogyan kell sátrat állítani, krumplit termeszteni, tüzet csiholni, vagy csirkét pucolni? Nyilván ezeknél vannak kevésbé sarkalatos példák is, de most épp ezek jutottak eszünkbe.

Forrás: europress

3. Megbecsülni, amink van...

Nem csak a fizikai dolgokra gondolunk, hanem arra is, amiben élünk, ami körülvesz bennünket. A kényelmet, azt, hogy minden tudás csak egy kattintásra van tőlünk, hogy szinte bármire képesek lehetünk a jelenlegi társadalmi és kulturális háttérrel. A szülőknek ez még csak morzsánként adatott meg, sokkal inkább ki kellett taposniuk maguknak minden utat, meg kellett izzadniuk minden információért és ismeretért. Jó lenne, ha a mai fiatalok jobban értékelnék a rendelkezésükre álló lehetőségeket, és megmutatnák, hogyan lehet azokat maximálisan kihasználni, és a saját javukra fordítani.