7 módszer arra, hogy jó kapcsolatot ápolj az anyósoddal

anyós,kapcsolat Forrás: Getty images
Egyesek jó viszonyt ápolnak az anyósukkal, míg mások különböző okokra hivatkozva megpróbálják a lehető legminimálisabbra csökkenteni a vele való találkozást. De az igazság az, hogy nem ártana jó viszonyt ápolni vele. Ha másért nem legalább az unokákért.

Legyünk őszinték: az anyósunk néha a frászt hozza ránk. Ez gyakran abból fakad, hogy más értékrendet képviselünk, más elképzeléseink vannak a gyermeknevelésről, máshogy kommunikálunk vagy csak nem tudjuk kezelni. De az is gyakran előfordul sajnos, hogy nem ismerjük igazán a párunk édesanyját vagy, hogy ő utasít el minket valami miatt.

Persze lehet így is élni, csak nem érdemes, hiszen ez sem a párunknak nem jó, sem a gyermekeinknek, de az anyósuknak és hosszú távon persze nekünk sem lesz az, ha nem tudjuk kezelni ezt a helyzetet.

Hogy megadod-e neki az esélyt egy jó kapcsolat kialakításához, hogy nyitsz-e felé, hogy beszélgetsz-e vele és igazán megismerd-e, persze nem csak rajtad áll. De, ha azon aggódsz, hogy hiába próbálkoznál, mutatunk 7 módszert arra, amivel nagy valószínűséggel kialakíthatod a jó kapcsolatot az anyósoddal.

Te jóban vagy az anyósoddal?
Igen, mintha a barátnőm lenne.
Nem, inkább tartom is emiatt a távolságot.
Nem, de szeretném, hogy ez változzon.