7 szívmelengető pillanat, amelyek mindannyiunk arcára mosolyt csalnak

Borítókép: 7 szívmelengető pillanat, amelyek mindannyiunk arcára mosolyt csalnak
A közhiedelem szerint, ahogy idősödünk egyre kevesebbet mosolygunk, ráadásul ilyenkor ősszel a hideg idő beköszöntével talán még könnyebben fordulunk kissé magunkba, pedig egyetlen mosoly is átírhatja az egész napunkat. Még akkor is, ha maszkot viselünk, és csak a másik tekintetében látjuk a vidámságot. Alábbi cikkünkben 7 olyan pillanatot gyűjtöttünk össze, amelyek biztosan jobb kedvre derítenek!

1. Kiskedvencek titkos élete

Neked is volt cicád vagy kutyád? Idézd fel az érzést, hogy milyen őszinte örömet éreztél, amikor végre gazdivá váltál. Vagy amikor a macska az egész karácsonyfát felborította, de te a bosszankodás helyett nevetésben törtél ki. Esetleg volt már részed abban, hogy arra értél haza, hogy a kutyád szétszedte a fél lakást, amikor pedig leszidtad, ő csak bűnbánó tekintettel nézett rád, te pedig képtelen voltál haragudni, és mérgedben mosolyogva megölelgetted? Ha hirtelen egy ilyen pillanatot se tudsz felidézni, irány a YouTube, kedvesebbnél kedvesebb állatos videókra bukkanhatsz!

2. Nosztalgiavonat

Ha az első boldog vagy vicces emléket kellene felidézned a gyermekkorodból, mi jutna eszedbe? A nagymamánál töltött nyaralások, az első biciklid, vagy amikor szerelmet vallottál valakinek az óvodában? Jó érzés néha elmerülni az emlékeinkben, ha előveszel néhány fotót, biztosan rengeteg megmosolyogtató pillanat fog eszedbe jutni.

3. Hétköznapi örömök

A szürkének hitt hétköznapok is adhatnak okot a vidámságra. Legközelebb, ha valakinek tetszik a ruhája, dicsérd meg, még akkor is, ha csak egy ismeretlen melletted a villamoson. Mosolyogj rá valakire a boltban, vedd fel, ha valaki véletlenül elejt valamit az utcán. Nemcsak a másik ember napját teheted szebbé, de neked is jó érzés lesz, hogy te szereztél másoknak egy örömteli pillanatot.

4. Ugye mi jó barátok vagyunk?

A Facebookot pörgetve nap mint nap szembesülhetsz régi ismerősökkel, barátokkal, osztálytársakkal. Jó érzés, amikor véletlenül élőben is összefuttok, vagy valahol arról olvasol, hogy egy régen számodra fontos ember valamilyen sikert ért el. Írj egy üzenetet valakinek, akivel egy ideje nem tartod a kapcsolatot, és idézd fel neki az egyik legmeghatározóbb közös emléketeket. Csak úgy, kedvességből, nem kell hozzá különösebb indok.

5. Az első lépések

Kevés szebb pillanat van annál, mint amikor a családban egy gyermek először mondja ki az első szavait vagy teszi meg az első lépéseket. Idézd fel ezeket a pillanatokat, vagy küldj be a családi chatcsoportba egy videót vagy fényképet, amin mindenki jót derülhet.

6. A meglepetés ereje

Mikor lepett meg utoljára valaki valami teljesen váratlan kedvességgel, amitől úgy érezted, hogy visszatér az emberiségbe vetett hited? És ugye milyen csodálatos érzés volt? Épp itt az ideje, hogy te lepj meg valakit egy ilyen gesztussal. A karma törvényei szerint pedig működik az adok-kapok elv, egy próbát megér.

7. Mennyei manna

A mosoly egészen más dimenzióját tapasztalhatod meg, amikor egy isteni kávé, egy tökéletesen elkészített húsleves vagy a kedvenc desszerted derít jókedvre. Jutalmazd meg magad azzal, amire a legjobban vágysz, és élvezd ki az adott finomság minden egyes zamatát.

A Hey-Ho nyereményjátékában most november 7-től december 31-ig, hét héten keresztül oszthatod meg a fenti témákban a legmegmosolyogtatóbb emlékeidet. A három legjobb történet tulajdonosát hetente egy-egy Hey-Ho ajándékcsomaggal jutalmazzák, az első helyezett pedig Janklovics Péter humorista előadásban hallgathatja meg saját történetét. Bővebb részleteket a Hey-ho Facebook-oldalán találsz!