Pestóval és parmezánnal sült tojás - ráérős hétvégékre

Borítókép: Pestóval és parmezánnal sült tojás - ráérős hétvégékre Forrás: benskitchenblog.com
Egészséges, különleges és ízletes! Készítsd el ezt az ellenállhatatlan tojásos reggelit!

Ha egy igazán ízletes, de nem túl megterhelő hétvégi reggelire vágysz, akkor megtaláltad, amit kerestél! Ezt a gyorsan elkészíthető, mégis ráérős finomságot, egész biztosan senki nem utasítaná vissza. Ráadásul csupa egészséges alapanyagból készül, és nem kell hozzá különösebb főző tudás sem. Bolondíts meg vele egy hétvége reggelt, hogy elég energiád legyen az aznapi programokhoz! Ágyba vinni/kérni a reggelit ér! ;-)

Forrás: benskitchenblog.com
Elkészítési idő: 25 perc
1 személyre
SÜTŐBEN SÜLT TOJÁS - PESTOVAL ÉS PARMEZÁNNAL
Hozzávalók
  • 2 tojás
  • 3 tk zsíros tej
  • 1 tk pesto szósz
  • 1/2 tk reszelt citromhéj
  • 1 marék reszelt parmezán sajt
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és előveszünk egy sütőbe tehető serpenyőt, vagy sütő edényt.
A két tojást egyesével leütjük, majd a serpenyőbe öntjük,- vigyázunk, hogy ne folyjon szét. Meglocsoljuk a 3 evőkanál zsíros tejjel, eloszlatjuk rajta a pestot, a citromhéjat.
Jól megszórjuk a parmezán sajttal, úgy, hogy mindenhova jusson belőle, hiszen annál finomabb lesz, minél jobban beleolvad a tojásba! Sózzuk, borsozzuk, majd betesszük a sütőbe.

10-15 percig sütjük, amíg a tojás láthatóan megkeményedik, átsül, és a széle aranybarna színt kap.

Pirítóssal, vagy önmagában tálaljuk.

Forrás: benskitchenblog.com