Speciális étrend korlátok nélkül

Borítókép: Speciális étrend korlátok nélkül
A Tesco megújította a speciális élelmiszer kínálatát, már 820 féle speciális szárazáru terméket és 123 féle frissárut kínál vásárlóinak.

Szervezetünk allergiás reakcióit és a betegségek kialakulását sajnos nem tudjuk befolyásolni, a megfelelő ételek választásával azonban megelőzhetjük a problémákat. A speciális táplálkozás viszont gyakran nem döntés kérdése, hiszen bizonyos betegségek egész életen át tartó diétát igényelnek.

Mindemellett egyre többen választják a kiegyensúlyozott táplálkozást, amelynek elengedhetetlen kellékei a gondos odafigyeléssel készült, egészséges alapanyagok.

A kibővült kínálatban megtalálható a bio, a hozzáadott cukor nélküli, a gluténmentes, a csökkentett laktóztartalmú termékek valamint a kiegyensúlyozott táplálkozás részét képező termékek.

Így az ételintoleranciában, cukorbetegségben érintett, valamint a kiegyensúlyozott táplálkozást követő vásárlók is megtalálják a megfelelő alapanyagokat és könnyedébben élvezhetik az étkezés örömét.

A biotermékek között tojás, húsáru, tejtermék, liszt, gabonapehely, tészta, gyümölcslé is kapható, melyek vegyi anyagoktól mentes ökológiai gazdaságokból származnak, és nem tartalmaznak egészségre káros anyagokat, így például mesterséges adalékanyagokat, vagy színezéket. A csökkentett laktóztartalmú termékek kínálatában túró, vaj és tejdesszert is szerepel. A cukorbetegek és diétázók hozzáadott cukor nélkül készült kekszek, csokoládék és lekvárok közül választhatnak, a gluténérzékenyek pedig például számukra kifejlesztett sajttallért, muffint és pudingport is vásárolhatnak a gluténmentes kenyerek, kekszek, snackek mellett. A kiegyensúlyozott táplálkozás hívei étrendjüket organikus rizsitallal, tofuval, növényi kenőkrémekkel, kókusztejjel, mandulaliszttel, fehérje szeletekkel és paleo termékekkel tehetik változatossá. A termékek nagyrésze hazai beszállítóktól származik.

Informálódj, inspirálódj a különböző étrendekről vagy keress gyorsan elkészíthető speciális étrendet követő fogásokat a www.egeszseg.tesco.hu oldalon.