5 vélemény, amire fontos adnod

Borítókép: 5 vélemény, amire fontos adnod
Általában túlságosan adunk mások véleményére. Jobban, mint kellene, jobban, mint a saját véleményünkre. De ha nem vagyunk teljesen meggyőződve a magunk igazáról, akkor azért mégis szükség van egy-két biztos támaszra.

1. a sajátod

Bárki bármit is mond, bármennyire is tartja naívnak, irreálisnak, butaságnak a döntéseidet, álláspontodat, vagy kinézetedet, ha a nap végén tiszta lelkiismerettel a tükörbe tudsz nézni, akkor mindent megtettél, amit lehetett. Ha egy külső elvárásnak megfelelsz, de te nem vagy elégedett, akkor úgyis megette a fene. Legyen egy saját belső iránytűd, egy értékrend, amit magadnak állítasz fel, és ha ahhoz igazodsz, akkor lehetsz igazán elégedett.

2. a kutyádé (hörcsögödé, nyuszidé, macskádé…) Az állatoktól sok mindent tanulhatunk, de az egyik legjobb dolog a feltétel nélküli szeretet. És nem csak maguknak, hanem nekünk is megadják (kivéve néhány antiszociális macskát). “Ciki helyzetbe hoztad magad egy régi évfolyamtárs előtt? Kit érdekel? Vakard meg a fülem.” Én is szeretlek, Blöki.

3. A veled élőké

Végső soron senki másra nem tartozik, hogy a családoddal kapcsolatban hogyan döntesz, csak a családodra. (“Mit eszik?”, “Meddig szopik?”, “Hol alszik?”, “Miért költötök nyaralásra?”, “Miért nincs autó?”, “Miért van autó?”, “Mikor lesz esküvő?”, “Minek esküvő?”). A párkapcsolat pedig a párkapcsolatban résztvevők (általában: 2 fő) felségterülete, az ő kettejük harmóniája, közös elégedettsége a lényeg. Ha mindketten boldogok, minden rendben van. Rokonok, barátok, üzletfelek kíméljenek!

4. A partneredé

Az emberek 60%-a szerint csúnya, nem kívánatos az, ahogy kinézel? Hát, akkor majd ők nem néznek oda. Magadnak kell tetszened, és annak az embernek, akivel vagy. A többiek nem fognak pontozni a hálószobában, hogy milyen szépek vagy csúnyák vagytok - semmi közük hozzá, és a véleményük semmilyen hatással nincs arra, hogy ti mennyire jól működtök.

Forrás: Éva magazin
Farkas Lívia az urban:eve bloggere.

5. Valakié, akiben bízol

Ki az, aki számodra a leghitelesebb? Ki az, aki nem csak prédikál, hanem élő, két lábon járó példája annak, amit képvisel? Az ő tanácsait érdemes figyelembe venni, megfogadni, mert tudja, hogy miről beszél. Aki pedig csak vészmadárkodik, károg, és megmondja, hogy milyen legyél ahhoz, hogy boldog életed legyen, miközben ő maga egy cseppet sem az, nyugodtan mehet a “ki-be” kategóriába (egyik füleden be, másikon ki).