100 évesen is él és virul az Elfújta a szél sztárja

Borítókép: 100 évesen is él és virul az Elfújta a szél sztárja
Olivia de Havilland hosszú pályafutása során két Oscar-díjat is nyert, egyiket sem az Elfújta a szél Melanie-jáért. A születésnapját baráti körben ünnepli. Nézd meg galériánkat!

Éppen 100 éve, 1916. július 1-jén született Olivia de Havilland. A színészlegenda Japánban jött világra, mert édesapja ott dolgozott éppen angol nyelvtanárként. Az angol származású színésznő később San Franciscóban nevelkedett, és már igen fiatalon ünnepelt színésznővé vált.

Olivia de Havilland az 1939-es Elfújta a szél című romantikus történelmi dráma Melanie-jaként vált világhírűvé. Később több emlékezetes filmben is játszott, amelyek közül kettőért, a Kisiklott élet és Az örökösnő címűekért meg is kapta a legjobb női főszereplőnek járó Oscart.

Forrás: Europress

Olivia de Havilland kétszer ment férjhez, mindkétszer „civil” férfihoz. Az első házasságából egy fia született, aki 41 évesen 1991-ben limfóma következtében halt meg. Olivia második férjétől, egy francia újságírótól egy lánya született. A színésznő 1956 óta ugyanabban a háromemeletes házban lakik Párizs belvárosában.

Olivia de Havilland háza Párizsban

A „legkedvesebb barátai körében” ünnepli a 100 születésnapját, mondta Olivia a magazinnak.

Íme egy galéria élete első 100 évéről! :)