Ne dobd a kukába! 6 briliáns ötlet a megmaradt ételek hasznosítására

ételmaradék Forrás: Getty Images
Az élelmiszerpazarlás az egész világon óriási probléma. Döbbenetes mértékben pazaroljuk az ételt nap mint nap: tonnaszám dobjuk a kukába azokat az élelmiszerek, amelyek még bőven alkalmasak lennének az emberi fogyasztásra. A következőkben adunk néhány egyszerű, de annál hatékonyabb tippet ahhoz, hogy ezen változtass egy kicsit.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal adatai szerint Magyarországon évente nagyjából 1,8 millió tonna élelmiszerhulladék keletkezik, amelynek nagyobbik része a háztartásokban termelődik. Ez azt jelenti, hogy fejenként évente átlagosan 68 kilogramm ételt dobunk a kukába. Borzalmasan hangzik, nem igaz? Pedig ennek a mennyiségnek a fele a szakértők szerint egy kis odafigyeléssel megmenthető lenne. Az adatok szerint egyébként legnagyobb arányban készételeket pazarolunk, ezt követik a pékáruk, majd a zöldségek és gyümölcsök.

Lássuk, hogyan pazarolhatsz te is kevesebb élelmiszert!

Kattints a galériára!