Ne dobd a kukába! 6 briliáns ötlet a megmaradt ételek hasznosítására

ételmaradék
Forrás: Getty Images

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

Az élelmiszerpazarlás az egész világon óriási probléma. Döbbenetes mértékben pazaroljuk az ételt nap mint nap: tonnaszám dobjuk a kukába azokat az élelmiszerek, amelyek még bőven alkalmasak lennének az emberi fogyasztásra. A következőkben adunk néhány egyszerű, de annál hatékonyabb tippet ahhoz, hogy ezen változtass egy kicsit.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal adatai szerint Magyarországon évente nagyjából 1,8 millió tonna élelmiszerhulladék keletkezik, amelynek nagyobbik része a háztartásokban termelődik. Ez azt jelenti, hogy fejenként évente átlagosan 68 kilogramm ételt dobunk a kukába. Borzalmasan hangzik, nem igaz? Pedig ennek a mennyiségnek a fele a szakértők szerint egy kis odafigyeléssel megmenthető lenne. Az adatok szerint egyébként legnagyobb arányban készételeket pazarolunk, ezt követik a pékáruk, majd a zöldségek és gyümölcsök.

Lássuk, hogyan pazarolhatsz te is kevesebb élelmiszert!

Kattints a galériára!

Olvasd el ezt is!
Nézd meg a galériánkat>6 kép
Ne dobd a kukába! 6 briliáns ötlet a megmaradt ételek hasznosítására
Tovább olvasok
Kép
A saját esküvőmön ismertem meg életem szerelmét, aki nem a vőlegényem volt

Azért a többségünk úgy készül a saját esküvőjére, hogy aznap élete szerelmének mondja ki a boldogító igent, fogad örök hűséget, megy bele a jóban-rosszbanba, holtunkiglag, holtáiglan. Eszter is így kelt fel azon a fülledt, nyári, szombati napon, amikor szentül meg volt győződve arról, hogy pár óra múlva ahhoz a bizonyos nagy Ő-höz megy hozzá. De nem. A nagy Ő ugyanis ott várta őt a saját lagziján, a vendégek között.

Kép
Miért olyan különlegesek az októberi gyerekek?

A tudománynak erre is megvan a válasza. Egészen pontosan 5 válasza.

Kép
Napi horoszkóp október 21.: a Skorpiók kilépnek a komfortzónájukból, a Vízöntők komoly kihívás előtt állnak

Ma se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz izgalmas üzeneteket küldtek ismét a csillagok!

Kép
Sipos Pál tettei nem évülnek el: Visszatérés Epipóba

Kávéztunk tanár barátnőmmel, fecsegtünk mindenféléről, és akkor egyszer csak nekem szegezte a kérdést: Olvastad azt a cikket? Milyen cikket, kérdeztem. Nézett. Nem is tudsz róla? Mindenki erről beszél. Én akkor hallottam életemben először Sipos Pálról.

Kép
Legyen buli a szüret! – Íme, 5 biztos tipp hozzá

A bor összehoz – ezt régóta tudjuk. De az talán sokaknak új információ, hogy magának a borkészítésnek is megvan ez a varázsereje, kezdve rögtön a szürettel. Ahogy egy disznótor vagy egy paintball csata, úgy a szőlő betakarítása is lehet igazi társasági esemény – annyi különbséggel, hogy ez utóbbi biztos nem ér véget naplementével.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem