Csütörtöktől a várban hódít a sör

Borítókép: Csütörtöktől a várban hódít a sör

Téged meghódított már a sör? A „Sör mi több” kizárólag nők körében végzett kutatása szerint, a hölgyek háromnegyede sörfogyasztó, a karakteres ízek mellett a kecses pohárformákat szeretik és tudatosan válogatnak a sörtípusok között. Különleges fotósorozat mutatja be, hogy a sör nem csak a férfiak itala, mint azt sokan – tévesen - hiszik.

Ha valami csajos programot keresel a hétvégére, vagy szeretnéd meglepni életed párját, akkor látogassatok el az Utolsó Sörfesztiválra a Budai Várba. A nemzetközileg is páratlan fotó sorozat felfedi, milyen elegáns, kihívó, könnyed vagy éppen vagány lehet egy pohár sör a hölgyek kezében. A sokszínű női karakterek között bizonyára mindenki megtalálja a kedvencét, de szerencsére nem kell választanunk, hiszen a hölgyek pontosan olyan sokoldalúak mint a sör, amit most kézbe vettek.

KARAKTERES ÍZEK KECSES FORMÁK

Kevéssé ismert, hogy 200 éve szinte kizárólag nők készítették a sört, így bátran állíthatjuk, a férfiak az egyik kedvenc italukat a nőknek köszönhetik. Arról nem is beszélve, hogy a sörfőzéshez csak a komló nőnemű tobozvirágát használják fel. Mindezek ellenére gyakori, de téves feltevés, hogy a sör a férfiak itala. A „Sör mi több” 2016 márciusában végzett közösségi kutatásából kiderült, a válaszadó hölgyek 77%-a különböző gyakorisággal ugyan, de rendszeresen fogyaszt sört.

A megkérdezett több mint 1300 hölgy közül 70% állítja, az ízvilág a legfontosabb, amikor sört választ. A fiatalabbak gyakran választanak frissítő jellegű söröket, de a kutatás eredménye azt igazolja, hogy az évek múlásával a markánsabb ízeket keresik. Tehát azt is biztosan állíthatjuk, nincs olyan, hogy női sör, megéri kóstolni és a karakteresebb ízekkel is kísérletezni.

Az is kiderült, a válaszadók 41 százaléka számára fontos, hogy miből fogyasztanak sört. Nem meglepő módon pohárból isznak legszívesebben. Minden sörtípushoz megtalálhatjuk azt a kecses pohárformát, amely bármely társaságban jól áll a női kézben. Ezt jelenítik meg a Sörszövetség fotósorozatának kézportréi.

A kiállítás megtekinthető az Utolsó Sörfesztiválon a Budai Várban, 2016. június 2-5 között. Ha pedig te is szeretnél egy saját portrét, akkor keresd a „Sör mi több” hostesseit a helyszínen. Még több információért és a vándorkiállítás további helyszíneiért kattints a Facebookra: www.facebook.com/sormitobb