Introvertált személyiség vagy? Ezeket a munkákat utálni fogod!

Borítókép: Introvertált személyiség vagy? Ezeket a munkákat utálni fogod!
Sosem könnyű rátalálni a számunkra ideális munkára. A helyzetet ráadásul csak nehezíti, ha igencsak introvertált személyiséggel büszkélkedhetünk. De van remény! Segítünk elkerülni a felesleges kitérőket.

Manapság még mindig igen keveseknek adatik meg, hogy olyasvalmivel foglalkozhassanak teljes munkaidőben, amit valóban kedvelnek, szeretnek. Pedig ennek épp, hogy nem szabadna luxusnak lennie, hiszen az életünk nagy részét, - akár belegondolunk, akár nem, - a munkahelyünkön töltjük. Még inkább megnehezíti a különböző pályákon való mozgásunkat és esetleg elköteleződésünket, ha nem tudjuk, vagy nem is sejtük mi való nekünk. Ennek apropójaként ötlöttük ki, hogy segítünk az orientációban, például úgy, hogy a személyiséget helyezzük előtérbe. Innen jutottunk el az introvertált személyiség és extrovertált ellenpólusa megkülönböztetéséhez, onnan pedig már csak egy ugrás volt az az ötletelés, ami végül e cikket szülte. Mert hogy csöppet sem biztos, hogy introvertált személyiség birtokában olyan munkát kell végeznie az embernek, amiben nem érzi biztonságban, vagy komfortosan magát; ugyankkor igaz lehet az is, hogy bizonyos pozíciókban az extrovertáltak pedig nem igazán tudnak kiteljesedni. Miután hosszasan tájékozódtunk a témában, úgy döntöttünk, mi most az előbbiekkel foglalkozunk, így összeszedtünk néhány szakmát, foglalkozást, amelyekben szerintünk az "introvertált személyiség" nem tud igazán kibontakozni, vagy természetességgel működni.

Kattints a galériára, hogy megtudd melyekre gondoltunk, és esetleg magadra ismerj! Ha így lenne, akkor tedd fel magadnak ezeket a kérdéseket is, hogy megbizonyosodhass róla, jó helyen vagy-e!