Ebben a gyümölcsben van a legtöbb cukor
A gyümölcsnél nincs jobb desszert; akár magában, akár fagyasztva, akár joghurttal vagy turmixolva vesszük magunkhoz, mindenképp természetes módon elégíti ki az édesszájúak igényeit. De éppen ezért a gyümölcsöt sem ehetjük mértéktelenül, vagy legalábbis nem árt tudnunk, mennyi gyümölcscukrot viszünk be a szervezetünkbe.
Íme a gyümölcscukor-toplista, a legkisebb cukortartalmúaktól a legintenzívebbekig (az adatok a teljes cukortartalomra vonatkoznak 100 grammonként). Zárójelben a kalóriatartalmukat is láthatjátok:
eper: 4,66 g (32 kcal)
áfonya: 4,88 g (57 kcal)
görögdinnye: 6,2 g (30 kcal)
grépfrút (piros): 6,89 g (42 kcal)
őszibarack: 8,39 g (39 kcal)
kivi: 8,99 g (61 kcal)
sárgabarack: 9,24 g (48 kcal)
narancs: 9,35 g (47 kcal)
körte: 9,8 g (58 kcal)
szilva: 9,92 g (46 kcal)
alma: 10,39 g (52 kcal)
banán: 12,23 g (89 kcal)
cseresznye: 12,28 g (64 kcal)
szőlő: 16,25 g (69 kcal)
füge: 16,26 g (74 kcal)