5 tipp, hogy válaszd ki a legjobb ismeretterjesztő könyvet gyerekednek

Borítókép: 5 tipp, hogy válaszd ki a legjobb ismeretterjesztő könyvet gyerekednek Forrás: bookly.hu
Szülőként a gyerekednek mindenből a legjobbat szeretnéd, legyen szó ételről, ruháról vagy fejlesztő eszközökről.

Utóbbi pedig kiemelten fontos, hiszen hosszú távon is befolyásolja, hogy milyen felnőtt lesz a csemetédből. A különböző színes-szagos játékok már csecsemő kortól fogva segíthetnek formálni a mozgáskoordinációját, ha pedig sikerül vele már hamar megszerettetni az olvasást, és ehhez még megfelelő könyveket is választotok, az alapjaiban határozhatja meg az olyan verbális és érzelmi készségeit, mint a szókincs vagy az empátia.

A könyvekkel való ismerkedést nem lehet elég korán kezdeni, már egészen pici korától érdemes felolvasnod neki, az pedig, hogy miből, kezdetben szinte tejesen lényegtelen. A kulcs a hangszíned, az előadás és maga a kapcsolat, amit eközben kialakítasz vele. Csecsemő korban fontos, hogy minél több érzékszervét bevond, ismerkedjen meg a papír tapintásával, vagy épp a könyvben benne szereplő állatok hangjával. Később, mikor már képes befogadni hosszabb-rövidebb történeteket, figyelj arra, hogy minél többféle karakterrel és élethelyzettel találkozzon.

Mire figyelj, ha ismeretterjesztő olvasmányt választanál a gyereknek?

Ha továbbra is tanácstalannak érzed magad, nézz körül a BOOKLY Junior oldalán, ahol egy olyan könyvcsomagsorozatot tudtok megrendelni, ami a legrangosabb hazai kiadók legjobb, az állatvilággal, elővilággal kapcsolatos könyveiből válogattak össze, kifejezetten a 7-9 éves, az olvasással éppen ismerkedő korosztályszámára állítottak össze.