5 tipp, hogy a legtöbbet hozhasd ki önmagadból és a környezetedből ősszel is!

Borítókép: 5 tipp, hogy a legtöbbet hozhasd ki önmagadból és a környezetedből ősszel is! Forrás: Pexels.com
Még bennünk él a vízparti nyaralás és a fesztiválok emléke, azonban a természet lassan új köntösbe öltözik, így itt az idő, hogy mi is továbblépjünk az új évszak felé. Habár a szabadság utáni mókuskerék egyhangúságot hozhat a mindennapjainkba, de ahogy az ősz lépésenként megújul, bennünket is inspirálhat a változásra, amivel feldobhatjuk a mindennapokat. Nem kell hatalmas összegeket szánni az megújulásra, apró változtatásokkal is látványos különbséget tudunk elérni a környezetünkben és az életmódunkban egyaránt.

1. Vágj bele!

Hosszú évek óta nem változtattál semmin se? Ne félj a változástól, nem is gondolnád, mennyi magabiztosságot adhat például egy új frizura. Hosszú hajadból vágass lépcsőzeteset, vagy vállald be a régóta áhított long bob frizurát. Ha a hajhosszodon nem változtatnál, az egyenes hajadból könnyedén varázsolhatsz laza, nőies hullámokat, és mindehhez akár néhány hajcsavaró vagy egy diffúzor is elég lehet. Ha még látványosabb változást szeretnél, kísérletezz a hajszíneddel! Az őszi erdőket és mezőket idéző vöröses árnyalatok, a gesztenyebarna vagy a búza szőke trendi színek lesznek most is, amelyeket akár egy ombre festésben is ötvözhetsz. Egy jól választott stílus vagy szín teljesen új, fiatalosabb megjelenést kölcsönözhet, a változást pedig a környezeted is észreveszi majd!

2. Apró kiegészítők, nagy változás

Nem csak a hajad hosszával vagy színével dobhatod fel a hajkoronád, egy szép kiegészítővel pillanat alatt teljesen megújíthatod frizurád. Vagy akár a ruhatáradat is feldobhatod egy-egy kiegészítővel, így túlzott költekezés nélkül felfrissítheted a gardróbodat. Az erősebb burgundi, barna és okkersárga színek mellett a pasztelles zöld és rózsaszín árnyalatok is trendinek számítanak. Egy mintás sál, egy természetes anyagú karkötő, vagy akár egy élénk színű fülbevaló, ékszer is megújíthatja a szettedet, és sportos, vagy épp elegáns megjelenést kölcsönözhet.

3. Emeld ki az arcod!

Nyáron a meleg, strandolós napokon inkább egyszerűbb sminkeket választunk, azonban ősszel végre visszatérhetünk a különlegesebb tónusokhoz. Itt is a természet színei dominálnak, a bordó elegáns külsőt kölcsönöz, a sötétzöld titokzatos tekintetet varázsol, míg a péntek esti buli alkalmával akár arany színben is ragyoghatunk. Merjük bátran kiemelni a szemünket vagy ajkainkat, így apró változtatásokkal az arcunkra irányíthatjuk a figyelmet. Válassz egy új rúzst vagy új színpalettát a mindennapi sminkedhez, és máris látványos különbséget érhetsz el a megjelenésedben, gyakorlatilag néhány ezer forintból.

4. Őszies hangulat otthon is

Ha szívesen újítanál az otthonodon, nem kell újra berendezned az egész lakásodat. Vidd be az őszi természetet a házba, válassz természetes anyagokból készült vázákat, vagy textileket: a faleveleket idéző különböző színű párnákat vagy egy mintás szőnyeget, és az egész szoba hangulatát megváltoztathatod. Egy-egy markáns színű kiegészítő teljesen új megjelenést kölcsönöz az otthonodnak anélkül, hogy vagyonokat költenél bútorokra és a feje tetejére állítanád a lakásod. Az új kiegészítőidnek is helyet kell találni otthon, oldd meg praktikusan és stílusosan. Szerezz be pár elválasztót a fiókokba, válassz trendi tároló dobozokat vagy használd ki a falfelületet és dekoráld akasztós elemekkel. Ezekkel a kiegészítőkkel könnyebben rendet tarthatsz otthonodban.

5. Következetességgel a szabadságért

Találd meg az őszben rejlő harmóniát és játékosságot az életedben is! Engedj teret a szórakozásnak és jutalmazd meg magad egy hosszú nap után. Egy közös este a barátokkal, egy új kiegészítő vagy egy új frizura és máris szebbek a hétköznapok. Azonban ahhoz, hogy az egyensúly ne boruljon fel, fontos a tervezés. Légy tudatos a havi költségvetésed készítésekor is. Tervezd meg a pénzügyeidet, hogy ne érjenek váratlan és kellemetlen pénzügyi helyzetek. A hitelkártya segíthet abban az esetben, ha szeretnél kicsit kilépni a keretedből.

Az OTP Bonus vagy BonusGold hitelkártya* előnye, hogy a költéseid után visszatérítést kapsz. Azonban ehhez mindig ügyelj a visszafizetési határidőre, amikor is az adott havi költéseidet vissza kell fizetned, amelyre összesen 15 nap áll a rendelkezésedre. A határidő betartásához érdemes SMS-értesítést és internetbankot is igényelni. Az SMS tartalmazza az elköltött összeget, havidíjat és befizetési határidőt. Az OTP internetbankon keresztül pedig folyamatosan figyelheted a kiadásokat, ezzel megelőzve a túlköltekezést. Ugyanis csak a határidőt betartva tudod kamatmentesen használni a bank pénzét. Ha minden hónapban határidőre visszafizeted az elköltött összeget az év végén az OTP Bonus vagy BonusGold hitelkártyával* akár 30, illetve 50 ezer forintos visszatérítést is kaphatsz.

További információkért látogass el az alábbi weboldalakra:

https://www.otpbank.hu/portal/hu/Hitelkartyak

https://www.hitelkartyainfo.hu/Fooldal

* THM mértéke: 38,2%, illetve 38,5%

A tájékoztatás nem teljes körű, és nem minősül ajánlattételnek. A THM aktuális értékéről, valamint a szolgáltatással kapcsolatos részletes feltételekről kérjük, tájékozódjon az OTP Bank fiókjaiban, illetve a www.otpbank.hu oldalon közzétett vonatkozó Üzletszabályzatokból és a Hirdetményekből.