5 terület a lakásodban, amit most sokkal sűrűbben kellene fertőtlenítened

fertőtlenítés,otthon,koronavírus Forrás: GettyImages
Az utóbbi időben rengeteget gondolkodtam azon, hogy mi a fontosabb nekem jelenleg; a fizikai vagy a mentális egészségem. A mentálisra szavaztam, így egyre többet jövök-megyek egészségügyi séta céljából. De vajon tényleg választanom kell a kettő között? Valószínűleg nem, csak többet kell fertőtlenítenem.

Nem mondom, hogy nem aggódom azon, hogy én is megfertőződöm, de eddig valahogy nem fertőtlenítettem akkurátusan mindent, amihez csak hozzáértem. Nem mostam ki azonnal a ruháimat, amikben kint jártam, és nem is hagytam a lakás előtt 2-3 napra azokat az ételeket, amiket megvásároltam, arra várva, hogy elpusztuljon rajtuk az esetlegesen rákerült vírus.

Eddig úgy tűnik mázlim volt, de így, hogy egy ideje nagyobb kockázatot vállaltam, bizony ideje, hogy elővigyázatosabban járjak el, amikor kimerészkedek, illetve, amikor visszamerészkedek az otthonomba. Szóval ellátogattam mesterem: Martha Stewart oldalára, hátha találok valami köztes megoldást a fertőtlenítésre, a „minden pucoljunk át hipóval” és az „én nem fertőtlenítek le semmit, nekem ehhez nincs energiám” között. Mert ugye azt jól tudjuk, hogy a COVID-19 képes akár órákon keresztül is eléldegélni bizonyos felületeken, mi több, a rozsdamentes acélon akár napokig is.

Itt van tehát öt terület, amelyre külön figyelmet kellene fordítanunk, akár napjában többször is!