Így idd a kávéd a fogorvos szerint, hogy ne sárguljanak a fogaid

kávé,kávéfogyasztása,fogorvos,fog,tippek Forrás: unsplash
A kávé az egyik legjobb barátunk, miközben az egyik legnagyobb ellensége a fogainknak. Ha te is imádod a kávét és naponta többször is legurítasz belőle egy csészével, nem árt megfogadnod a következő tanácsokat, amelyeket fogorvosok ajánlanak kávéfogyasztóknak!

A kávé felmelegít, élénkít, ráadásul kutatások bizonyítják, hogy számos betegség előfordulási esélye is csökkenthető a segítségével, többek között a cukorbetegség és egyes szívbetegségek is. De sajnos mindeközben károsítja a fogakat.

kávé,kávéfogyasztás,tippek
Forrás: pinterest
A fogorvosok tanácsit a galériára kattintva találod!
„Általános szabályként tartsd észben, hogy bármi, ami miatt anyukád rád kiabálna, hogy ráömlik a fehér terítőre: vörösbor, tea, kávé, az a fogzománcon is foltot hagy.”

– mondta a popsugarnak Dr. Matthew Messina, az Amerikai Fogászati ​​Szövetség és az Ohio Állami Egyetem Fogorvosi Főiskolájának asszisztense. Ezek az italok, olyan festékanyagokat tartalmaznak, mint a tannin (csersav), ami egy a növényekben megtalálható vegyület és, ami rendkívül jól megtapad a felületeken, például a fogakon.

A fogorvosok nem várják el, hogy abbahagyjuk a kávéfogyasztást - hiszen ők maguk is sokan kávéznak - és ha ügyelünk a szájhigiéniánkra, akkor a kávé nem fogja megszínezi többé a fogainkat.

A kávébarát fogorvosok most megosztották az internet népével a tippjeiket arról, hogyan élvezhessünk egy csésze kávét anélkül, hogy fogaink elszíneződnének.