5 sminktermék, amivel minimálisra csökkentem a pepecselést

smink,sminktermékek,ajánló,makeup Forrás: GettyImages
Ha hozzám hasonlóan sem időd, sem pedig energiád nincs hosszasan bajlódni a sminkeddel korán reggel, mutatom, nekem melyik termékek váltak be.

Személy szerint nekem azok a sminkek jönnek be – legalábbis magamon –, amik gyorsan elkészülnek, természetesen hatnak, épp csak kiemelik és/vagy elrejtik azt, amit kell. Soha nem teszek magamra túl sok sminket, de még akkor is feldobok valamit, ha csak a boltba ugrom le. Miért is ne tenném, ha két perc alatt jobban nézhetek ki, mint anélkül?

Ehhez azonban tudni kell, hogy mi az, ami jól áll neked, ami pillanatok alatt feldobja az arcodat. Mi az, amire érdemes ráerősítened, amit, ha kiemelsz sokkal jobban mutatsz majd. Milyen színek és textúrák állnak jól: a matt rúzsok, vagy a csillogó highlighterek?

Az én bőröm nagyon fehér, így szinte elkerülhetetlen, hogy pirosítót használjak, enélkül ugyanis inkább hasonlítok egy vámpírra, mintsem valakire, akinek még van szívverése.

A szemöldököm tudatosan nem szedem már, egyrészt mert jobban áll nekem ez a stiló, másrészt mert így természetesebb, harmadrészt pedig, mert baromi lusta vagyok. (Így nálam jobban valószínűleg senki nem örül napjaink szemöldöktrendjének.) Azonban sajnos elkerülhetetlen, hogy idővel – még ha vastag is – ne kopjanak ki egyes szálak. Így fontosnak tartom, hogy a szemöldököm, ami az arcom egyik legmeghatározóbb eleme, mindig tökéletes legyen. Nálam ez annyit jelent, hogy kitöltöm a hézagokat egy szemöldökfilccel vagy ceruzával, majd megrendszabályozom a kusza szálakat egy szemöldökspirállal.

Szemhéjpúdert nem használok, pláne nem az irodában, de egy szép tusvonallal, vagy szemceruzával azért igyekszem kihangsúlyozni a szememet. Máskor inkább rúzst használok, ilyenkor teljesen elhagyom a szemfestést, hiszen egy jól megválasztott rúzs önmagában is megteszi a hatását – ezzel is időt spórolok.

Na de jöjjenek most azok a sminktermékek, amiket csak ajánlani tudok!