5 módszer, amivel elűzheted a párkapcsolati unalmat és újra izgalmassá teheted az együttléteket!

Borítókép: 5 módszer, amivel elűzheted a párkapcsolati unalmat és újra izgalmassá teheted az együttléteket! Forrás: GettyImages/Tetra Images
Néha túl könnyű egymást magától értetődőnek venni, megszokásokban élni, panaszkodni és a komfortzónán belül maradni. De vajon megérik az unalmas hétköznapok?

Sajnos mindannyian képesek vagyunk beleragadni a megszokásokba és az állandósult élethelyzetekbe. Azonban lehet, egy nap úgy ébredünk, hogy hiányzik az az idő, amikor a párkapcsolatunk és az életünk tele volt izgalmakkal, kalandokkal, örömteli, közös tevékenységekkel.

Az unalom általában nem egyik napról a másikra köszönt be az életünkbe, a kíváncsiság apránként tűnik el a kapcsolatból és alakul át valami egészen mássá. A szerelmes üzenetek helyét egy idő után a bevásárlólisták veszik át, az izgalmat és a közös kalandokat a mindennapok megszokott rutinja váltja fel és a szenvedély helyett gyakran a biztonságot és a kényelmet választjuk.

Bár jó érzés tudni, hogy van egy csodálatos partnerünk, aki mindig ott lesz számunkra, amikor szükségünk van rá, azonban nem árt figyelni arra, hogy a megszokás ne vezessen önelégültséghez, vagy – ami még rosszabb- közönyhöz.

5 módszer, hogy visszaszerezzük a kezdeti izgalmat

Töltsünk kevesebb időt együtt

Igen, jól olvastad: kevesebb időt. Lehet, hogy kontraintuitívnak hangzik, de ha belegondolunk, akkor érezhetjük, hogy van benne igazság. Mi is lehetne az unalom elérésének leggyorsabb módja, ha nem a minden pillanatban együtt töltött idő?

Szánjunk időt arra, hogy egyedül is csináljunk valamit. Töltsünk hosszabb időt külön, mint egy nap, hogy lehetőséget teremtsünk arra, hogy hiányozzunk a másiknak. Az újból együtt töltött idő így sokkal izgalmasabb lehet.

Fedezzünk fel együtt új helyeket

Szánjunk időt a közös felfedezésre. Ehhez nem kell még csak külföldre sem utazni, elég, ha biciklire pattanunk, és felfedezünk új helyeket. Vagy akár sétálhatunk is ott, ahol eddig még nem jártunk. A lényeg, hogy ki tudjunk lépni a mindennapi rutinból.

Beszélgessünk új témákról

Van olyan, hogy kifáradnak a beszélgetéseink, mert szinte minden témát érintettünk már. Az sem mindig jó, ha munka után a fáradt és kimerült partnerünket a munkahelyéről kérdezzük. Keressünk egy könyvet, olvassunk el pár cikket, vagy nézzünk meg egy dokumentumfilmet új és érdekes témákról, aminek a témájához partnerünk is szívesen csatlakozik.

Tegyünk szert együtt új barátokra

A barátságok építése más párokkal előnyökkel járhat, mert boldogabbnak érezhetjük magunkat és közelebb érezhetjük magunkhoz a partnerünket. Ha legközelebb vacsorát szervezünk magunknak, akkor hívjunk barátokat is.

Randizzunk újra

Ha általában nem járunk el sehova, ezen mindenképpen változtassunk, de semmiképpen sem maradjunk a négy fal között! Szervezzünk újra randikat, próbáljunk ki új éttermeket, menjünk el táncolni, vagy akár egy közös főzőtanfolyamra. Próbáljuk tágítani érdeklődési körünket, amiben együttműködhetünk, és ami szórakoztató lehet mindkettőnk számára.

A lényeg, hogy egy kapcsolatban - és nem csak a kezdeti szakaszban- az izgalom, a közös kalandok és megélések létfontosságúak, hogy sokáig életben maradjon és jelen legyen az a bizonyos szikra. Ne hagyjuk, hogy a kötelezettségeink korlátozzanak minket. Legyünk kreatívak! Sokszor csupán apróságokon múlik, hogy egy párkapcsolat évek múltán is izgalmas és pozitív érzelmekkel teli maradjon és a szenvedély helyét ne vegye át az unalom és a megszokás.

Ezek a jelek utalhatnak arra, hogy probléma van a párkapcsolatoddal:

Ha ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresel választ, akkor érdemes lehet elolvasnod a 99% Légy az egyetlen című könyvemet, vagy részt venni egy tanfolyamon, ahol többek között erre is választ kaphatsz.

Tari Valéria párkapcsolati tanácsadó írásait, gondolatait minden szerdán olvashatod itt, az ÉvaMagazin.hu-n!

Ezen kívül itt találkozhatsz még vele:

https://99szazalek.blog/