Mikor kell letenni a cumit? És más megosztó gyereknevelési témák

Borítókép: Mikor kell letenni a cumit? És más megosztó gyereknevelési témák Forrás: Unsplash.com
Onnantól kezdve, hogy a környezetedben megtudják, hogy gyermeket vársz, tanácsok garmadába botlasz hol kérve, hol kéretlenül. Hirtelen mindenki a nevelés nagymestere lesz és természetesen igyekeznek át is adni a tudásukat, hogy utánuk te lehess a legjobb szülő a világon.

A sok-sok információ és útmutatás között azonban nagyon könnyű megzavarodni. Mást ajánl az édesanyád, mint, amit a barátnőd, az interneten található cikközönről pedig már ne is beszéljünk. Különböző korok, trendek és iskolák léteznek gyerekneveléssel kapcsolatban és persze bőven vannak olyan témák is, amikről kifejezetten ellentétes nézetek élnek a köztudatban.

Összeszedtük mik azok a kérdések, amik legjobban megosztják a kezdő és haladó szülőket egyaránt.

Szoptatás

A gyerekvállalás egyik legkülönlegesebb része a szoptatás, mikor az anya és a gyermek összekapcsolódik, megbonthatatlan egységet alkot. De mi van akkor, ha akadozik a dolog, meddig "kell" próbálkozni, mikor érdemes áttérni tápszerre? Vagy mi a teendő akkor, ha épp az ellenkezője okozza a dilemmát és túl jól megy a szoptatás? Meddig "ideális" az anyatej és mikortól válik problémássá?

Közös ágyban/szobában alvás

Szoros kapcsolat kialakítása, nyugodt alvás a gyereknek és a szülőknek egyaránt - számtalan érv szól amellett, hogy a gyermeked közel aludjon hozzád, ugyanakkor bőven akadnak olyan anyák és apák, akik az első perctől fogva a külön ágy hívei és minél hamarabb igyekeznek saját szobába szoktatni a gyereket - mondván, hogy időben kialakuljon a rendszer, hogy mindenkinek megvan a saját tere.

Cumizás

"Nem túl idős már ez a kislány/kisfiú ahhoz, hogy cumizzon?" Ezt a mondatot a legtöbb szülő megkapja az első években, amitől valljuk be, igen könnyű zavarba jönni. Automatikusan azt érzed, hogy elrontottál valamit, pedig pontosan tudod, hogy nem érdemes erőszakkal elvenni tőle. De vajon hol van az a pont, amikor mégis érdemes trükköket vagy motiváló ígéreteket bevetni, hogy a következő szintre lépjetek és elkezdődjön a cumi mentes élet?

Tv-zés

Persze csodálatos dolog lenne, ha a te gyereked is minden alkalommal az olvasást választaná a képernyő helyett, de 2019-ben erre már nincs sok esély. Arról nem is beszélve, hogy melyik szülőnek ne jönne jól egy órás szünet, amíg a gyerek csendben nézi a mesét és lefoglalja magát?! Na de mikortól "szabad" hagyni, hogy tévézzen vagy laptopon nézze a kedvenc rajzfilmjét? Hogy szabjuk meg, hogy mennyi időt tölthet a képernyő előtt, milyen típusú tartalmat engedélyezzünk neki és mikortól adjuk meg neki a szabadságot, hogy ő maga kezelje a távirányítót?

Édesség

A cukor a legtöbb háztartásban nagy mumus, talán te is igyekszel minél később megismertetni a gyerekedet az édességek bűnös élvezetével. Meddig tudod távol tartani tőle és mennyire érdemes szigorúnak lenni?

A Baby Dove hisz benne, hogy nincs jó vagy rossz út szülőként, csak a Te utad. Hiszen tökéletes szülők nincsenek, csak valódi anyukák és apukák, akik legjobb tudásuk szerint gondoskodnak a gyermekükről. Válaszd mindig a számodra leginkább megfelelő módszert, hallgass a megérzéseidre, gondoskodj a gyermekedről úgy, ahogy a legjobbnak látod, melyhez válassz olyan termékeket, amelyekben tudod, hogy megbízhatsz.

Épp ezért alkották meg a Baby Dove-ot. Mivel a babák bőre vékony és érzékeny, érdemes kifejezetten nekik szánt, gyengéd termékeket használni bőrük és hajuk tisztítására és ápolására. A Baby Dove ezért egy olyan gyengéd babaápoló termékekből álló családot alkotott meg, amelyet szülők és orvosok egyaránt teszteltek. Bíznak benne, hogy termékeik segítségével Te is magabiztosnak érezheted magad a bőrápoló termékek kiválasztása során. A Baby Dove PETA által igazolt állatkísérlet mentes termékeit kifejezetten a babák bőrére fejlesztették ki, bőrgyógyászok tesztelték és már újszülött kortól is használható. A Baby Dove Rich Moisture termékcsalád fürdetője és samponja nem csak könnymentes, de semleges pH-jú is. Emellett a termékcsalád része a nedves törlőkendő és testápoló is, amelyek hidratálják és ápolják a babák bőrét. A Baby Dove Sensitive Moisture termékcsalád fürdetője és testápolója ezen felül illatmentes és hipoallergén formulával rendelkeznek, így segítenek gyengéden megóvni és ápolni az igazán érzékeny babák bőrét.