5 lehetséges ok, ami szabotál a takarításban

Borítókép: 5 lehetséges ok, ami szabotál a takarításban Forrás: Austrian National Library/ Unsplash.com
Már előre borsódzik a hátad, amikor eszedbe jut a hétvégi nagytakarítás? Ez sajnos olyan dolog, amit lehet szeretni vagy nem szeretni, de sehogy sem lehet megspórolni.

Ezekben a hiányosságokban lehet, hogy magadra ismersz és segít máshogy állni a házimunkához!

A 2020. szeptember 10–13. között megrendezésre kerülő JOY-Napok DIGITAL SPECIAL során pedig néhány hasznos kiegészítőt is beszerezhetsz az online beváltható kuponokkal!

Nincs meg a kellő rutinod

Mert bizony ez is olyan dolog, amiben rendszeres gyakorlással mesterré lehet válni. Időbe telik mire kitapasztalod, hogy mikor milyen fázishoz van kedved és ez mikor passzol leginkább a ritmusodhoz. Lehet, hogy eddig a reggeli készülődés részeként kezelted a mosogatást, hogy mindent szépen hagyj otthon, mikor kilépsz az ajtón, viszont ennek óriási rohanás lett az eredménye. Érdemes megpróbálnod, hogy vacsora utánra halasztod a műveleted, talán akkor kicsit ráérősebben tudod megcsinálni, pláne ha közben még beszélgetőpartnered is akad.

Nem jól osztod be az idődet

Folyton úgy érzed, hogy fut a lakás, te meg sprintelnél utána, de akkora falatnak tűnik, hogy összerántsd a káoszt, hogy szinte teljesen megbénít? Sokat segíthet, ha nem akarsz minden helyiségben egyszerre tisztaságot varázsolni, ehelyett inkább szakaszokban gondolkozol. Vagy szobánként vagy tevékenységenként oszd fel a lakást, így ugyan minden napra jut valami teendő, de sokkal elviselhetőbbnek tűnik a mennyiség.

Mindent egyedül akarsz megoldani

Feladatokat delegálni nem mindig egyszerű, hiszen ideig-óráig ki kell engedned a kezedből az irányítást. Ez elsőre rizikósnak tűnhet, de ha hosszú távon gondolkozol, sokkal jobban jársz, ha arra fordítasz energiát, hogy megbízható segítséget találj, ahelyett, hogy mindent magad intézel és fő a fejed miatta.

Nem tudod a helyes technikákat

Az alapokat mindannyian otthonról hozzuk, az apró fortélyokat eltanulni azonban már sokkal nehezebb lehet kitapasztalni. A családodban és a barátaid között is biztos tudnak egy-két hasznos trükköt, de mi is sűrűn jelentkezünk hiánypótló praktikákkal!

Hiányoznak a megfelelő eszközök

Sosem értetted miért tud áradozni valaki egy új porszívótól, vagy olyan mosogatószertől, amitől nem szárad ki a keze (hacsak nem valami vérbeli ősháziasszony)? Hidd el, hogy valóban zongorázni lehet a különbséget egyes eszközök között és tényleg sok bosszúságtól tudod megkímélni magad, ha nem a legelső terméket akasztod le a polcról.

Utóbbi pótlásában a JOY-napok DIGITAL SPECIAL is segítségedre lehet, ugyanis szeptember 10-13 között kedvezményes kuponokkal szerezhetsz be többféle háztartási gépet vagy tisztítószert. Mutatunk párat, amikre akár online vásárlással is lecsaphatsz.