5 intő jel, hogy egy simlissel akadtál össze online társkeresés közben

Borítókép: 5 intő jel, hogy egy simlissel akadtál össze online társkeresés közben
Ezekből tudhatod, hogy balra el kell húznod.

Mindannyian ugyanattól tartunk a legjobban, amikor online társkereső oldalakra regisztrálunk: hogy a kiszemelt egyén esetleg nem az, akinek kiadja magát. Szerencsére a mai technológiának köszönhetően ezt már egyre könnyebben ki lehet szűrni.

Akinek már van némi gyakorlata e téren, ahogy nekem is, tudja, mik azok a figyelmeztető jelek, amelyek láttán azonnal érdemes megszakítani az illetővel a kapcsolatot (vagy legalábbis alaposan megfontolni). Nekem is van egy ilyen listám, szerencsére nem túl hosszú. Persze akadnak kevésbé súlyos jelzések is, amelyek nem késztetnek azonnal arra, hogy letiltsam a beszélgetőpartneremet, de ezekről talán máskor. A lényeg az, hogy mindig az intuíciómra hallgatok, és sokszor akkor is a távozás hímes mezejére lépek (akár digitálisan, akár élőben), ha nem tudom megmagyarázni, mi bajom van. Ha úgy érzem, hogy valami bűzlik, akkor nincs szükség magyarázatra!

1. Egyetlen profilképet (vagy annyit sem) töltött fel

Régebben teljesen általános volt (például az újságokban feladott társkereső hirdetések idejében), hogy teljesen látatlanban beszéltek meg a felek találkozót. Ma ha ilyet látsz, kerüld el messzire. Igenis fontos, hogy valaki miként néz ki – és hogy úgy néz-e ki, mint a profilképe.

2. Túl intim dolgokat ír magáról a profilleírásában

Persze még mindig jobb, ha már ott kiderül, hogy az illető házas, rendszeresen fogyaszt drogokat, esetleg egy párról van szó, amely harmadik személyt keres… Akárhogy is, olvasd el alaposan, mit mond valaki magáról, és nyugodtan hallgass az ösztöneidre!

3. Meg sem próbál személyre szólónak látszó üzenetekben kommunikálni

“Helló bébi”, “Még soha senkiről nem láttam ilyen szexi fotót”, az ilyen üzenetek feladóját azonnal le szoktam tiltani, válasz és lelkifurdalás nélkül.

4. A Facebookon álnéven van jelen, nincsenek ismerősei, illetve nem árulja el a teljes nevét

Némi információcsere után a társkereső oldalakon megismerkedett felek sokszor áttérnek a Facebookra, és ott bejelölik egymást ismerősnek, illetve emailben kommunikálnak egymással. Ha azt látod, hogy valaki bujkál a közösségi oldalakon és nem igazán derül ki róla, ki mindenkivel áll kapcsolatban, akkor érdemes gyanakodni.

5. Nem tartja tiszteletben a biztonsági óvintézkedéseidet

Az első randin nem érdemes hagyni, hogy a partnered, akivel korábban még soha nem találkoztál, érted jöjjön az otthonodba vagy olyan helyen találkozzatok, ahonnan nem tudsz önállóan hazajönni, hanem például neki kell fuvaroznia. Ha ilyen helyzetet ajánl fel és zokon veszi, amikor nemet mondasz, az nagyon erős intő jel. A legtöbb emberi lény tiszteletben tartja, ha a másik vigyázni próbál magára.