5 dolog, amire a rajzfilmek megtanítanak

Borítókép: 5 dolog, amire a rajzfilmek megtanítanak Forrás: Getty Images
Kedves történetek, színes karakterek, jópofa viccek. Ezek azok, amiket a rajzfilmektől alapvetően elvárunk, de jóval több érték rejlik bennük, mint hogy kellemes aláfestők legyenek a vasárnapi kakaózás mellé.

Biztos neked is megvoltak a kedvenceid, amiket a mai napig szívesen nézel a pokróc alatt összebújva a gyerekeiddel, vagy örömmel ismered meg az új generációs slágereket, rádöbbenve egy-egy epizód végén, hogy milyen szépen csomagolva kaptál morális tanítást.

A kitartás nagyon fontos

Emlékszel, hogy a Kengyelfutó gyalogkakukk mindig meglógott a rá ácsingózó Prérifaskas elől? Bármelyik félnek is drukkoltál az biztos, hogy alapos leckét kaptál elkötelezettségből. A vadorzó laknadatlanul eszel ki újabb és újabb trükköket, hogy becserkéssze a Gyalogkakukkot, utóbbi pedig elképesztő gyorsaságával mindig könnyedén leszereli őt. Spoiler: az utolsó rész azonban nagy fordulatot tartogat!

A szeretet néha áldozattal jár

Az Andersen mese adaptációjaként született Kis hableány története mindannyiunk szívébe belopta magát. Amilyen romantikusan indul Ariel és Eric herceg szerelme, olyan nagy lemondás lesz a vége, hiszen ahhoz, hogy egymáséi lehessenek, a sellő uszony helyett lábakat kapjon, a hangjával kell fizetnie.

A család mindennél fontosabb

Nem csak a régi klasszikusok között találunk megszívlelendő tanácsokat. A Gumball csodálatos világa főszereplői, a Watterson család minden részben megmutatja, hogy a humor is elengedhetetlen a kiegyensúlyozott szülő-gyerek viszonyhoz. Richard, az apa karaktere a szülőknek is tanít valamit: néha a legjobb elengedni a dolgokat és nevetni egy jót még akkor is, ha óriási a káosz körölüttünk.

Ez a mentalitás tökéletesen megalapozta, hogy Gumball és a Cartoon Network legyen az Apa magazin által megrendezett Év apája díjátadó Cool Apa címének támogatója. A Gumball csodálatos világa sorozat új részeit megtalálod minden nap 16.25-kor a Cartoon Networkön.

Légy önmagad

Csuporka, Sziporka és Puszedli, azaz a Pindúr pandúrok bebizonyították, hogy különbözőek vagyunk és ez így van rendjén. Mindenkinek vannak erősségei és gyengeségei, de azzal tesszük a legjobbat magunknak, ha felvállaljuk a személyiségünket és elfgoadjuk magunkat.

Mindig légy résen

Scooby Doo kalandjait óriási izgalommal követtük epizódról epizódra. A forgatókönyv mindig a szokásos volt, ott adódott galiba, ahol nem is gondoltuk volna, aztán a csapat együtt kezdte felgöngyölíteni a rejtélyeket. És, hogy mi az, amit örökre megtanultunk? A legnagyobb bűnt sosem az követte el, akire az elején gyanakodtunk!