Gluténmentes kakaós csiga

Borítókép: Gluténmentes kakaós csiga Forrás: éva magazin / studer-tüske veronika
Elképesztően finom recept háromféle lisztből, amelyek közül egyik sem búza-.

Nincs könnyű dolga annak, aki gluténmentes diétán él, de szerencsére szerencsére egyre több az olyan recept, amelynek segítségével egészen ehető édességeket készíthetünk. :) Íme az egyik:

Elkészítési idő: 30 perc
2–4 személyre
Gluténmentes kakaós csiga
Hozzávalók
  • 10 dkg kókuszliszt
  • 10 dkg mandulaliszt
  • 10 dkg rizsliszt
  • 2 ek tápiókaliszt
  • 1 ek útifűmaghéj
  • 1 tojás
  • 5 dkg cukor
  • 1 dl tej
  • 0,5 dl olaj
  • 0,5 cs sütőpor
  • 2 ek kakaópor (a töltelékhez)
  • 3 ek porcukor (a töltelékhez)
  • 2 ek olvasztott margarin (a töltelékhez)

1. A tészta hozzávalóit jól keverd el, majd nyújtsd ki alaposan kilisztezett (rizsliszt) felületen (vigyázz, nem könnyen kezelhető tészta).

2. Kend meg a tésztát a kakaós masszával, majd óvatosan csavard fel.

3. Vágd fel kábé fél-egy centis karikákra, helyezd tepsire és 180 fokra előmelegített sütőben süsd kábé 12–15 percig.