Gluténmentes kakaós csiga
Forrás: éva magazin / studer-tüske veronika
Elképesztően finom recept háromféle lisztből, amelyek közül egyik sem búza-.
Nincs könnyű dolga annak, aki gluténmentes diétán él, de szerencsére szerencsére egyre több az olyan recept, amelynek segítségével egészen ehető édességeket készíthetünk. :) Íme az egyik:
Elkészítési idő: 30 perc
2–4 személyre
Gluténmentes kakaós csiga
Hozzávalók
- 10 dkg kókuszliszt
- 10 dkg mandulaliszt
- 10 dkg rizsliszt
- 2 ek tápiókaliszt
- 1 ek útifűmaghéj
- 1 tojás
- 5 dkg cukor
- 1 dl tej
- 0,5 dl olaj
- 0,5 cs sütőpor
- 2 ek kakaópor (a töltelékhez)
- 3 ek porcukor (a töltelékhez)
- 2 ek olvasztott margarin (a töltelékhez)
1. A tészta hozzávalóit jól keverd el, majd nyújtsd ki alaposan kilisztezett (rizsliszt) felületen (vigyázz, nem könnyen kezelhető tészta).
2. Kend meg a tésztát a kakaós masszával, majd óvatosan csavard fel.
3. Vágd fel kábé fél-egy centis karikákra, helyezd tepsire és 180 fokra előmelegített sütőben süsd kábé 12–15 percig.