Uborka – a nyár mindenese: 4 recept + 1 pakolás

Borítókép: Uborka – a nyár mindenese: 4 recept + 1 pakolás Forrás: europress
Olyan kis szerény a piac sokszínű kínálatában. És ilyenkor már tényleg nagyon olcsó. Alapvetően két nagyobb fajtája van, a kígyó- és a fürtös. De van belőle aprócska, kicsi, duci, hosszúkás. Mind másra jó.

1.Bolgár uborkaleves

Amikor egy nyáron Bulgáriában nyaraltam, az egyetemi menzára jártunk ebédelni. Képes voltam minden nap ugyanezt a levest bekanalazni. Egyszerűen isteni, és ideális kánikula-kaja.

Íme a recept (katt!).

2. Kovászos uborka

A barátnőméknál gyakorlatilag futószalagon készül otthon. Ennek itt találjátok a receptjét.


3. Vizes uborka

A szomszéd néni gyerekkoromban rendszeresen kedveskedett télen egy-egy üveg uborkával az anyukámnak. Mindig valami ünnepi ebédhez bontottuk fel, mert semmilyen bolti termék nem ért a nyomába. Elkértük a receptet... errefelé található.

4. Tzatziki

Szerencsére nyaraltam Görögországban is. És ott lépten-nyomon ebbe az egyszerű előételbe, salátába, kenyérre valóba botlottam. Én általában így csinálom... katt a receptért.

+1. Uborkapakolás

Ez tényleg akkora evidencia, hogy mindenki hallott már róla. Ámde van egy kis bibi. Igazán megbízható forrásból tudom, hogy ha csak úgy egyszerűen uborkakarikákat rakunk a szemünkre, arcunkra, az kifejezetten ellenjavalt, merthogy száradás közben éppen elvonja bőrünkből a vizet, nemhogy táplálná. Legfeljebb úgy hasznosíthatod az uborka jótékony összetevőit, ha a levét belekevered valamilyen krémes pakolásba (vagy veszel ilyet a drogériában).