Hogyan ápold a bőröd edzés után?

arcbőr,futás Forrás: Getty Images
Néha nem árt egy kis extra kényeztetés a bőrnek, különösen akkor, ha az edzések után többnyire csak egy gyors zuhanyra van időd, majd rohansz is dolgozni vagy haza a családhoz. A következő dolgokat érdemes bevezetned a rutinodba, mert ugyan nem égetsz velük kalóriát, és a hasad sem lesz tőlük laposabb, egyszerűen csak jót teszel a testeddel!

A runnersworld.hu cikke.

1. Edzés után alapos arctisztítás

Smink nélkül indulsz edzeni? Szuper, ez már önmagában is pluszpont a bőrnek, viszont izzadni valószínűleg izzadsz, ráadásul egy szabadtéri futás során azért kerül szennyeződés a bőrre. A zuhany előtti alapos arctisztítás nagyon fontos ilyenkor. Használhatsz egy egyszerű micellás vizet vagy tonikot, de ha extra kényeztetésre vágysz, jöhet egy komolyabb arctisztítás a Foreo Luna Mini 3-mal. Képzelj el egy abszolút sporttáskabarát, szilikonból készült, a tenyeredben is simán elférő kütyüt, ami összekötve a telefonoddal tökéletesen masszírozza a bőrt, miközben megtiszítja a szennyeződésektől. Meghan Markle új kedvenc kozmetikai eszköze tényleg bárhol elfér, pillekönnyű, és már napi fél perc használattal látványosan javít a bőr állagán!

#PayItForwardWithFOREO

Itt a lehetőség, hogy köszönetet mondj annak a nőnek, aki inspirál az életben! A FOREO ajándékba adja bestseller arctisztító készülékét! Nőnap alkalmából ezzel tiszteleg a hölgyek előtt.

A FOREO nőnapi kampányának menete:

A március 1-től 8-ig tartó kampányban nincs más dolga a résztvevőknek, mint kiválasztani egy olyan hölgyet, aki hihetetlen hatással van az életére és egy rövid történetben meséli róla. A FOREO pedig gondoskodni fog a kiválasztott hölgy ajándékáról: az inspiráció forrása egy LUNA mini 2 arctisztítót kap ajándékba (39 900 Ft értékben), köszönetképpen!

A részvétel feltételei:

Posztolj egy közös fotót magadról és a jelöltedről, akire felnézel és meg szeretnéd ajándékozni egy LUNA mini 2-vel! Töltsd fel a fotót az Instagram vagy Facebook oldaladra, röviden írva arról, hogy ki a jelölt és miért őt választottad. A kampányban való részvételhez mindenképpen használd a @foreo taget és a következő hashtageket: #PayItForwardWithFOREO, #IWD2020, #EachForEqual2. A posztolás után töltsd ki a jelentkezési lapot hiánytalanul (angolul). Mutasd meg, számodra ki az nő, aki támogatást, boldogságot ad és egy rövid történetben írd meg, miért rá esett a választásod! A FOREO készülék hozzád érkezik majd, hogy továbbadhasd Neki, köszönetképpen. A világot egyszerű tettekkel tehetjük szebbé!

Az akció teljes leírása és a jelentkezési lap a FOREO blogján, a MYSA-n olvasható.

2. Radírozz!

Az elhalt hámsejtek rendszeres eltávolítása frissíti, üdévé varázsolja a bőrt, ráadásul így könnyebben lélegzik, és az oxigénellátását is segíted vele. Arcra válassz finomabb szemcséjű készítményt, a testedre pedig a bőrtípushoz illőt, és zuhanyozás előtt apró, körkörös mozdulatokkal radírozd át magad. A bőröd selymes és puha lesz! Sőt, te is készíthetsz otthonra saját bőrradírt olívaolaj és tengeri só vagy barnacukor keverékéből: utána még testápolót sem kell használnod, olyan puha lesz tőle a bőr! Ha tudod, tedd a heti rutinod részévé a radírozást!

bőrradír,testradír
Forrás: GettyImages

3. Irány az infraszauna!

A klasszikus finn szaunának is millió jótékony hatása van, ám ha kevésbé bírod a magas hőmérsékletet, de szeretnél izzadni, akkor tedd le a voksodat az infra mellett! Körülbelül fél órát érdemes eltölteni a 40-60 fokra felfűtött szaunában, megszakítás nélkül. A rendszeres infraszaunázás csodákat tesz a bőrrel, segít a narancsbőr eltüntetésében, regeneráló hatása van, lazítja az izmokat, és izomláz ellen is kiváló.

A cikk további részét a linkre kattintva olvashatod!