3 ok, amiért érdemes teljes kiőrlésű lisztből készült ételeket fogyasztanod

Borítókép: 3 ok, amiért érdemes teljes kiőrlésű lisztből készült ételeket fogyasztanod
Ha ránk hallgatsz, egyél minél kevesebb fehérlisztet!

1. A teljes kiőrlésű liszt több rostot tartalmaz, mint a fehér.

Ami segíti az emésztést, laktat, vagyis kevesebb is elég belőle.

2. A teljes kiőrlésű liszt kíméletesebb a vércukroddal.

A finomított liszt inzulint termel, márpedig az inzulinszint hirtelen emelkedése zsírraktározáshoz, a vérnyomás emelkedéséhez és számtalan más kellemetlen mellékhatáshoz vezet. A teljes kiőrlésű liszt fogyasztásakor az inzulinszint-emelkedés görbéje jóval lankásabb.

3. A teljes kiőrlésű lisztben több a vitamin.

Körülbelül háromszor annyi, mint a fehérlisztben.

||RECEPTID:9